Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 22.12.2011.
10:01
Srna A

Šojgu: Rusija ne priznaje prištinsku vlast

Diplomate su morale da rešavaju problem dostave ruske humanitarne pomoći kosovskim Srbima pošto Rusija ne priznaje vlast Prištine, saopštio je šef ruskog Ministarstva za vanredne situacije Sergej Šojgu.

"Oni koji su blokirali konvoj kamiona hteli su da de fakto priznamo vlasti u Prištini i da carinjenje tereta prođemo uz pomoć kosovske carine umesto uz pomoć predstavnika EU", rekao je Šojgu u intervjuu "Rosijskoj gazeti".

Ne pristajemo na ucene: Sergej Šojgu
 



On je objasnio da bi ljudi iz konvoja, u slučaju takvog priznanja, "dobila pečate, vize i propusnice".

"Nismo pristali na to. Ovim problemom su se bavile naše diplomate. Kao rezultat uspjeli smo da humanitarnu pomoć isporučimo onima kojima je i namenjena", rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, drugi konvoj stigao je u Niš, jer veliki broj izbeglica u ovoj regiji i dalje ima potrebu za hitnom humanitarnom pomoći.

Šojgu je podsetio da je ruski konvoj, u skladu sa Rezolucijom UN 1244, dovezao pomoć Srbima iz Kosovske Mitrovice i da to nije prva humanitarna akcija na Kosovu i Metohiji.

"Ali, ovog puta je za nas sve ispalo dosta neočekivano", rekao je ruski ministar.

"Vodili smo velike konvoje u ovaj region i pre toga, za vreme NATO bombardovanja. Tada smo imali poteškoća sa Mađarima koji su tek bili ušli u NATO, na granici Mađarske i Srbije", objasnio je Šojgu.

Konvoj od 27 kamiona ruske humanitarne pomoći za Srbe na Kosovu, koji je na Jarinju zadržan nekoliko dana, stigao je 16. decembra u Zvečan gde je pomoć predata predstavnicima Crvenog krsta Kosova i Metohije radi dalje distribucije.

Oko 300 tona humanitarne pomoći iz Rusije za Srbe na Kosovu sastoji se od hrane, ćebadi, odeće, obuće i agregata.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.12.2011. 10:22
Убудуће у пратњу ковоја послати и војне јединице, тако је сигурно да нико од ових НАТО слугу неће смети ни помислити на заустављање.
Četvrtak 22.12.2011. 10:57
POZDRAV za VELIKU RUSIJU
Četvrtak 22.12.2011. 17:59
Jednostavno neka Boris kaze babi Merkele ovako "Kad Rusija prizna Kosovo,priznat cemo ga I mi" pa nek ide u PM.Pa da vidimo kakve pritiske ce baba namijeniti za Ruse.Mozda im sankcije uvede ko zna :)))) She is crazy! Srbi drzite se Rusa I Rezolucije 1244 a sdruge strane radite da se narod vraca I da mijenja dole strukturu stanovnistva.Opucaj te samar shiptarima I EU.Sa povratkom stanovnistva mozemo vratiti I policiju za obezbedjenje,1000 Srba je ubijeno koliko je KFOR stalo da stane u zastitu nekoga u ovom slucaju etnickih Srba sa KiM.Sve preko Rusa sve se moze postici.Nadam se pobjedi Ron Paul mozda on ima drugacije poglede nego predhodnici kad su KiM I Srbi u pitanju.Molimo se Bogu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online