Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Ponedeljak 28.11.2011.
19:47 >> 21:02h
Vestionline, Beta A

Prekinuta sednica Odbora za Kosmet

Sednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju prekinuta je večeras nešto posle 19 časova, pre nego što je šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović dobio priliku da poslanicima predstavi izveštaj sa poslednje runde pregovora Beograda i Prištine. Novi pregovori Beograda i Prištine biće u sredu 30. novembra.

Ljubomir Kragović je prekinuo sednicu

Predsednik Odbora Ljubomir Kragović (SRS) je bez objašnjenja prekinuo sednicu i nije dao reč Stefanoviću.


Stefanović je novinarima posle sednice rekao "da je takav potez bio nedopustiv".

Po svoj prilici, sednica Odbora za Kosovo i Metohiju je trajala oko sat vremena. Pri tom je sednica nekoliko puta odlagana.

Stefanović: Nastavak pregovora uprkos sukobima

Posle sednice Odbora za Kosovo i Metohiju, šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je da će uprkos najnovijim sukobima na severu Kosova u sredu, 30. novembra biti nastavljeni pregovori Beograda i Prištine, kako je i planirano.

"Nastavićemo pregovore. Oni koji žele sukobe i da se za te sukobe okrive Srbi, najviše žele da se ti pregovori ne nastave", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije i dodao da će se u sredu razgovarati o administrativnim prelazima, kao i da današnji sukobi između Kfora i Srba sa severa pokrajine ne doprinose rešenju problema. 

Radikali pozvali vlast da zajedno idu na barikade

 

Gordana Pop-Lazić

Poslanica radikala Gordana Pop-Lazić predložila je na sednici Odbora za KiM da predstavnici vlasti i opozicije zajedno odu na barikade na severu Kosova.

 

"Zar se bojite da će neko od nas da dobije metak", upitala je ona sa govornice i navela da životi poslanika i članova vlade nisu važniji od života građana koji su na barikadama.

 

Odlazak na barikade je zagovarao i poslanik radikala Dragan Stevanović koji je poručio da radikali s tim "nemaju nikakav problem" ako na to pristanu predstavnici vladajuće koalicije.

 

Na početku sednice izbio je verbalni sukob poslanika radikala Nemanje Šarovića i poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića koji su se sporili oko toga ko je odgovoran za aktuelnu situaciju u pokrajini.

 

Nemanja Šarović

Šarović je upitao ministra Bogdanovića i šefa pregovaračkog tima Stefanovića "zašto nisu na barikadama" kada su se, kako tvrdi, na početku njihovog postavljanja na severu pokrajine slikali na njima.

 

"Zašto sada niste na barikadama? Zašto sada niste tamo kada te barikade nepadaju vaši prijatelji, vaši partneri", rekao je Šarović navodeći da pod tim podrazumeva "vodeće zemlje EU i NATO".

 

Šarović je istakao da današnji sukobi na severu Kosova ukazuju da je politika Vlade Srbije propala, a za to je pre svega optužio predsednika Srbije Borisa Tadića.

 

"Glavni krivac je Boris Tadić koji je na čelu Demokratske stranke i ove vlade", rekao je Šarović.

 

Srđan Milivojević

Poslanik Demokratske stranke Milivojević je podsetio radikale da su bili deo vlasti 1999. godine kada su NATO trupe ušle na Kosovo i Metohiju.

 

"Vama je biti Srbin sa Kosova samo zanimanje", rekao je Milivojević obraćajući se poslanicima radikala.

 

Na posprdno dobacivanje Gordane Pop-Lazić da mu je "svaka k'o Njegoševa" on je odgovorio "Sibir plače za vama" aludirajući na vest o tome da veliki broj Srba sa Kosova traži rusko državljanstvo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 19:50
Sta da predstavi?! Pa videli smo danas njegov izvestaj na terenu agresijom okupatora na civile. To je rezultat "pregovora".
Ponedeljak 28.11.2011. 19:51
u pravu si bio ljubomire sta ima da slusaju ovog poltroncica
Ponedeljak 28.11.2011. 20:42
Okupirani srbistan je stvarno cirkus od drzave..tuga i zalost kad vidim koga je Narod birao..Nejake Stefanovice, prodane draskovice i jovanovice, radikale sto u Zemunu pokazase svoje lopovsko lice, dss - stranku postenog predsednika u kojoj su dzepove napunile i salteruse im njihove a tek ostatak ministara..bice za cukun-cukun-cukun unucice..nepismene palme i ilice - cirkuzante..nasminkane tadice i zadrigle dacice..sa sve zajednickim imeniteljem - LOPOV ..ma Narode Moj..ponekad mi vas i nije zao! Kukavice i interesdzije neverne, zadojene komunjarsko-NWO propagandom, iz turskog semena korov ovladao..ne krade samo ko nije "u prilici"..Probajte jednom posteno pa mozda vam i Bog da bolje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online