Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 09.11.2011.
12:03
J. Arsenović, S. Đurić A

Estradom kupuju birače

Iako ne postoji ozbiljno istraživanje koliko glasova stranke mogu da dobiju pride ako se na njihovim predizbornim skupovima pojave popularne ličnosti, političari se prosto utrkuju da u svojim redovima imaju nekog pevača, glumca, a nije zgoreg ni neki pisac sa pristojnim tiražom.

Uz veselje do vlasti: Stranke redovno angažuju trubače tokom izborne kampanje


Analitičari smatraju da se radi o obostranoj koristi, jer na jednoj strani prepoznatljiv estradni lik čini stranku pristupačnijom narodu, dok svoj angažman estrada ume dobro da naplati. Bilo da su iskeširani odmah posle nastupa ili da nakon izbora dobiju više prostora u vladajućim medijima i muzičkim kućama. Uostalom, dobar izbor i pet minuta slave uvek mogu dobro da se naplate.

Za glas više: Momčilo Bajagić Bajaga i Boris Tadić


Kao po običaju u predizbornu utakmicu prvi je krenuo neumorni Mlađan Dinkić i već na startu napravio iznenađenje. Osim već standardnog Kikija Lesandrića i Pilota, G17 je za svoj promotivni skup sredinom novembra u beogradskoj Areni najavio i Harisa Džinovića. Iako je narodnjak moćnog glasa svoj status već potvrdio nastupom sa operskom divom Monserat Kabalje, Džinović kaže da njegovo gostovanje kod Dinkića treba pripisati samo ličnom prijateljstvu sa liderom G17 plus, a ne i njegovim zanimanjem za politiku.


Nasuprot njemu, pojedini pevači tvrde da su oduvek bili zainteresovani za politiku pa menjanje stranačkih majica objašnjavaju samo dubokom potrebom da pomognu državi i narodu!

Opredelila se: Pevačica Jellena


- Moj jedini moto je da pomognem svojoj zemlji. Prateći rad Srpske napredne stranke, shvatio sam da smo istomišljenici i da je njihov jedini cilj da pomognu ovoj zemlji. Brinu se za to da ljudi imaju svoja radna mesta, a kada je taj faktor ispunjen, svi će biti srećni i zadovoljni. Znači čim sam se učlanio učestvovaću i u kompletnom njihovom marketingu - kaže Miloš Bojanić koji je ranije bio u SPO, posle je verovao u Koštunicu i Velju, da bi spas sada video samo u naprednjacima Tome Nikolića.
Kome će ovog predizbornog cirkusa pevati Džej Ramadanovski ne zna ni on sam, ali priznaje da nije izbirljiv, niti da zaviruje u političke programe stranke koja ga angažuje.


- Nema za koga nisam pevao. Pevam za sve, jer mene politika ne interesuje. Da mi neko od njih kaže da pevam samo za njih, za nikog drugog, odbio bih. Poštujem sve. Ko god me angažuje, pevaću. Mene su jednom pitali u koju ću stranku, a ja sam im rekao u GSP, odnosno "gledaj svoja posla". To je bila gradska fora - kaže Džej koji je nekada nastupao na putujućem političkom karnevalu Stranke Srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arkana.

Posao važniji od politike: Džej Ramadanovski


Dok Bajaga sa svojim Instruktorima obavezno nastupa za Demokratsku stranku, neke manje partije više polažu na estradnu reklamu i trude se da pridobiju najaktuelnije i najveće zvezde. Tako je Dragan Marković Palma zahvaljujući svom prijateljstvu sa pokojnim Arkanom uspeo da dovede i Cecu u Jagodinu da zapeva njegovoj izbornoj bazi. To je pošlo za rukom i Velji Iliću, ali njen nastup u Beogradu za srpsku Novu godinu nije baš koristio tadašnjem premijeru Koštunici, Veljinom tadašnjem koalicionim partneru. Dok je na minusu cupkao Koštunica nije ni mogao da nasluti koliko će ga ovo za njega neprirodno okruženje koštati kritika.
Jednostavno, savetuju stručnjaci, kada već angažujete pevače, uzmite neke koji će odgovarati obrazovnom i kulturnom miljeu vaših potencijalnih birača, a ne one koji će izazvati čuđenje: "A šta će on(a) njemu? Takvo pitanje bi mogla izazvati i Jelena Karleuša, ako se uključi u predizborne promocije LDP-a, stranke koju podržavaju, a koja uglavnom računa na mlade i urbane glasače.
 

Jellena uz penzionere

 

Pevačica Jellena nedavno je mnoge iznenadila kada se pojavila na predizbornom skupu penzionerske stranke PUPS.
- Simpatizer sam i aktivista PUPS-a. Učestvovaću na predizbornim skupovima ove stranke. Za mnoge sam pevala, ali sada sam se odlučila za ljude koji neguju socijalni program. To mi je dodatni motiv. Imam kod kuće tri penzionera, tako da je i to jedan od razloga, a PUPS ima program za starije - tvrdi Jellena.

 

Maja Nikolić: Pevam ako debelo plate!

 

Pevačica Maja Nikolić ne gaji mnogo sentimentalnosti prema političkim partijama.
- Nedavno su me zvali da se pridružim jednoj novoosnovanoj stranci. Zahvalila sam se na pozivu i glatko ih dobila, ne ulazeći u to kakva je stranka, niti kakav imaju program. Moje je da pevam i neću da se bavim politikom. Mogu ja da postanem i član neke stranke, nije problem, ali za to bi ta partija morala debelo da mi plati! Za političare ništa neću da radim humanitarno i džabe - jasna je Nikolićeva.

 

Miroslav uz svaki režim

 

Miroslav Ilić dugo je bio vatreni pobornik SPS-a sa članskom kartom. Onda je došla smena režima, ali se Ilić i dalje dobro kotirao. Neki smatraju da je tako prošao zbog dobre pesme, a neki zbog zeta, potpredsednika DS-a Dragana Šutanovca.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.11.2011. 13:30
Ipak pliticari dobro poznaju svoje birace. Dok ce oni blenuti u pevaljke, oni im mogu lupetati sta pozele i jedino sto ce se vrednovati na izborima ko je koju "zvezdu" doveo na miting, i ko je vise dao praznih obecanja. Kakvi gradjani takva vlast. Tuga.
Sreda 09.11.2011. 16:31
kakvi muzikanti,takva i publika,kakvi biraci takva i vlast,a ti Srbijo crkni!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online