Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 10.10.2011.
12:53
Beta A

Musliju: Svi iz preševske doline žele pripajanje Kosovu

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju ocenio je danas da bi svi Albanci sa juga Srbije želeli da se taj deo, koji je nazvao preševskom dolinom, pripoji Kosovu.

Koordinaciono telo za jug Srbije služi samo kao dekor koji na početku godine podeli pare opštinama: Jonuz Musliju
 

Musliju je beogradskim medijima rekao da će Albanci sa juga Srbije tražiti da se njihovi problemi, koje za 11 godina nije rešila vlast u Srbiji, reše u Ujedinjenim nacijama.

Musliju, lider Pokreta za demokratski progres, naveo je da "Albanci iz preševske doline žele da znaju koja je njihova sudbina i da će taj odgovor zatražiti od skupštine Ujedinjenih nacija", iako do sada njihovi zahtevi nisu bili na dnevnom redu pregovora Beograda i Prištine.

"Tražićemo da se implementira Končuljski sporazum kojim su završeni sukobi u Preševu i Bujanovcu 2001. godine. Niko ne želi da dođe do novih sukoba, to je vreme prošlo, ali zavisi i od Srbije da li će se problemi rešavati političkim putem. Pripajanje Kosovu je volja svih Albanaca koji žive u preševskoj dolini", rekao je on i naveo da "nijedan problem Albanaca u Bujanovcu i Preševu nije rešen u proteklih 11 godina, a da Koordinaciono telo za jug Srbije služi samo kao dekor koji na početku godine podeli pare opštinama".

"Od 2001. godine nije izvršena ni demilitarizacija ovih opština, snaga bezbednosti stalno ima kao da je vanredno stanje. Za celokupnu situaciju u Bujanovcu i Preševu mogu da kažem da je nebezbedna", rekao je Musliju.

Albanci koji žive u opštinama Bujanovac i Preševo održali su u martu 1992. godine referendum na kom su se izjasnili za pripajanje Kosovu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.10.2011. 12:59
.....ma sa Albanijom bi vas ja pripojio, ali bez teritorije.....
Ponedeljak 10.10.2011. 13:10
Slaba vajda od tvog laprdanja siptare. Vase igre su vec vidjene i dobro poznate. Sta mislis muslijuilikakoseveczoves, odakle nam operativne informacije o oruzju koje ste krili i svercovali? Dobili od zapadnih zemlja na koje se vi toliko pozivate, a u saradnji sa njima dobili smo do saznanja da se krajem 2008. priprema atentat na ministra spoljnih poslova, a zatim je uhapsena vasa teroristicka banda. Albanian nationalism and terrorism, greater Albania, is sick. Albania has to be military defeated and divided between allies. This is the only guarantee for peace and stability in the region and in Europe.
Ponedeljak 10.10.2011. 13:21
Pa onda neka priznaju Kosovo,evo šta se sledeče događa.Evo neka Srbi koji su za priznanje Kosova vide šta im se sprema ako ga priznamo.Ode Srbija na Beogradski pašaluk.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online