Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 25.09.2011.
04:27
Politika A

Otporaši dobili ostrvo na Maldivima

Zbog konsultantskih usluga koje su pružali sadašnjem predsedniku Maldiva Mohamedu Našidu, osnivači "Otpora” su dobili ostrvo na Maldivima.

Otporaši dobili ostrvo, a Srbija izlaz na Indijski okean
 

Ostrvce Tinadu, sa 14 kuća, 37 stanovnika, dve uličice, kućicom za iznajmljivanje, kolektorom za kišnicu i agregatom, postaće pomorska baza za srpske ideologe.


“Priča počinje 2006. godine. Sedeo sam na nekoj užasno dosadnoj konferenciji nevladinih organizacija u Nantu kada su mi prišli devojka i mladić. Kažu, mi tebe znamo iz filma, ti si veliki heroj u našoj zemlji. Oni su, zapravo, gledali film o srpskoj revoluciji”, kaže Srđa Popović, izvršni direktor Kanvasa, osnovanog 2004. godine.

Zajedno sa sadašnjim predsednikom te nevladine organizacije, Slobodanom Đinovićem, Srđa je osnovao "Otpor" 1998. godine.

Lider otpora Mohamed Našid dobio je na Maldivima predsedničke izbore, uz pomoć demokratske revolucionarne omladine. Godinu dana kasnije, 2009, pozvao je Beograđane na Maldive. Rekao im je: "Obećao sam ostrvo i dobićete ga!”.

"Maldivci su neverovatni, kao mi, Srbi. Kul nacija. Kao da je neko stvorio srpsko ostrvo u Indijskom okeanu. Kompletna organizacija njihovih pokreta obavljala se pod slamnatim krovovima. Osećao sam se kao u Diskaveriju. Ali oni su sjajno organizovali omladinske pokrete po ostrvima. Imali su tri-četiri rok benda koji su čamcima išli sa ostrva na ostrvo”, kaže Srđa Popović.

Predsednik Maldiva Mohamed Našid

Plan je uspeo i na Maldivima. Našid je dobio predsedničke izbore, uz pomoć demokratske revolucionarne omladine, odevene u letnje majice sa natpisima "Egzit" ili "Guča".

"Po ustavu Maldiva, ostrvo ne može biti u našem vlasništvu, ali na Maldivima koncesija za ostrva traje 35 godina. Tamo ćemo napraviti letnje škole zajedno sa lokalnim NVO. Dovodićemo profesore iz Srbije, pošto Kanvas sa FPN u Beogradu ima program koji se zove "Politička analitika i menadžment”, a imamo saradnju i sa nekoliko američkih univerziteta, poput Kolorada i Kolumbije u Njujorku”, najavljuje Srđa Popović.

Nedelja 25.09.2011. 07:03
Sramota me je sto su iz mog naroda potekle ovakve izdajice i profiteri poput ove bitange Popovica i ostalih. Ni 1000 romansiranih biografija o njihovom radu nece promeniti moje misljenje o njima. Arape su uspeli da prevare,Ukrajinci se osvescuju a Gruzijci su platili veliku cenu. Neko to od gore vidi sve a ja se nadam da cu doziveti da budem svedok placanja racuna ovih bitangi!!!
Nedelja 25.09.2011. 07:24
Е,како би лепо било да на то острво одселе ови који су с отпор-ом дошли на власт,па да се Србија мало одмори од њихових "напредних" идеја! Белосветски шљам!
Nedelja 25.09.2011. 06:44
Srdja Popovic,je li ucestvovao u dovodjenje na vlast zutih?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online