Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 23.08.2011.
21:06
Beta A

Priština zadovoljna porukama Angele Merkel

Visoki kosovski zvaničnici poručili su danas da su poruke nemačke kancelarke Angele Merkel izrečene u Beogradu "jasne i ispravne" i moraju biti ispunjenje ako Srbija želi da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Hajredin Kuči: merkelova donela "poruke mira" 

Kako je preneo Radio Slobodna Evropa, zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči rekao je da je Merkelova u Beogradu poslala Srbima "poruke mira".

"To su poruke mira, poruke da priznavanje političke i pravne realnosti na terenu, ali istovremeno i poruke koje motivišu svaku državu posebno da sve više radi na putu ka evropskim integracijama, a sa naglaskom i preduslovom na međusobnoj saradnji", kazao Kuči.

On smatra da će Srbija imati za obavezu da prizna nezavisnost Kosova.

"Srbija svakako ima i imaće obavezu da prizna realnost u regionu, da prizna nezavisnost Kosova i njegovu teritorijalnu celovitost, da da znakove za saradnju, te da shvati da ne može da se meša u naše poslove", kazao je on.

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Kosova Slobodan Petrović kazao je da je evidentno da se sve češće poručuje Srbiji da ima obavezu da ostvari što bolje odnose sa Kosovom i dodao da je poruka Merkelove o ukidanju paralelnih struktura na severu u interesu građana, kako bi se uspostavile kosovske opštine.

"Siguran sam da će država Srbija prepoznati svoje interese u tom procesu kako bi olakšali svoj pristup ka EU. Ja sam siguran da će pre svega oni zbog svojih interesa raditi na ukidanju svojih struktura", kazao je Petrović.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2011. 21:33
Nemac ne zna da odstupi dok ne dobije po tamburi, bilo i bice.Jedno je ipak sigurno, da su mnogo direktniji nego drugi.I to treba da se postuje.Neprijatelja moras da poznajes ako zelis da ga pobedis.Tadic je proveo momke ambasadorske po celoj prijateljskoj Srbiji kao i Gadafi pre par godina,a danas vidimo gde je. PUTINOVA PONUDA JE NA STOLU.Kad se uzme argument, za tzv pregovore, onda oni vrlo lako idu.O nekakvoj Tadicevoj izolaciji nema govora, jer ce u strahu EU da ima mnogo velike oci. Kalingradska oblast i Srbija pokrivaju celu Evropu kao na dlanu.Nikad EU nece moci da zarati s Rusima-tako niti sa Srbijom, a posto nas ne zele, a Rusima trebamo, NE vidim problem da budemo MAZOHISTI i dalj
Utorak 23.08.2011. 21:10
danke deutschland.............. nartavno da su zadovljni to su im partneri u kriminalu i trgovini oruzja droge itd
Utorak 23.08.2011. 21:13
Lepe poruke izmedju partnera su fina stvar ali ce samo Srbi na kraju biti tate...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online