Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 09.08.2011.
08:14
Beta A

Angela Merkel 22. avgusta u Srbiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovaće 22. avgusta u prvu zvaničnu posetu Srbiji, piše “Blic“.

Nemačka kancelarka krajem meseca stiže u Beograd

Merkelova će, kako je naveo “Blic“, razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrima.

Glavne teme razgovora, prema saznanjima “Blica“, biće kandidatura Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i stanje na Kosmetu.

Merkelova će sa funkcionerima Srbije razgovarati i o ekonomskoj situaciji u Evropi i njenom uticaju na Srbiju i ulaganju nemačkih firmi u srpsku privredu, preneo je “Blic“.
 

Poseta nemačke kancelarke Beogradu može se gledati i u svetlu pojačanih diplomatskih aktivnosti Berlina na Balkanu, budući da šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele ove nedelje kreće na turneju po regionu u okviru koje će posetiti Kosmet, ali i Hrvatsku i Crnu Goru.

Ministar Vestervele je protekle nedelje u zajedničkom autorskom tekstu sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom, objavljenom u listu Frankfurter algemajne cajtung, poručio Beogradu i Prištini da će ugroziti svoje šanse za pristupanje Evropskoj uniji i propustiti "istorijsku priliku" ako ne otklone međusobne etničke tenzije duž administrativne linije.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.08.2011. 09:19
Mi nismo neka sila, ali iz poseta stranih delegacija amerike, francuske, rusije, evo i nemacke u zadnjih godinu, dve mozete zakljuciti da dolaze zbog neceg jako bitnog. Ali nam niko nista ne poklanja vec prodaju ili uzimaju, rekao bi da se radi o nasoj vojnoj neutralnosti. Pritiskaju nas i hoce da se odluimo na koju cemo stranu...
Utorak 09.08.2011. 08:50
A hoće li joj prezentovat zastavnika Škartemiusa Kradosavljevića, ako je se vrn'o iz posete Velikom Manituu?
Utorak 09.08.2011. 10:48
Sada će Merkelova samo da nas podseti da smo rezolucijom EU od 19 januara svesno ušli u "razgovore" koji se vode u Briselu od 8 marta.Njoj će morati neko da objasni zašto smo prihvatili razgovore a nismo rasformirali paralelne organe kako lepo piše u tački 7. Ništa više nju ne interesuje jer je ona jasno i glasno izjavila da - ulaskom Hrvatske u EU, obnavlja se istorijska granica između zone Evrope i zone Otomanske Imperije na jedan duži period. Drugim rečima kada se Kosmet reši, Srbiji ostaje Stambol a ne Brisel za planove u budućnosti. Još će Boki pevati i Zukorliću na Kalemegdanskoj terasi kako mu je krenulo onomad sa Josipovićem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online