Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 16.06.2011.
10:53
Press A

Al Džazira preko Avale stiže u Srbiju?

Jedna od najvećih svetskih televizija katarska Al Džazira ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše “Pres“. Na audiciji za novinare Al Džazire Balkan od kandidata zahtevano da potvrdno odgovore na pitanje da li je Kosovo država.

Direktorka Avale Bojana Lekić potvrdila je “Presu“ interesovanje Al Džazire za ovu televiziju, ali nije navodila o kojoj je sumi reč.

Inače, na ovaj način bi preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao program regionalnu mreže Al-Džazira Balkan koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.

Polazimo od realnosti na ovom prostoru: Goran Milić

Zanimljivo je, međutim, da će ukoliko dođe do ovog aranžmana, novinari koji budu radili na srpskoj Al Džaziri morati da priznaju da je Kosovo država.

Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje: “Da li je Kosovo država".

Direktor Al Džazire Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima Al Džazire da kupi deo beogradske televizije Avala, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosmeta.

“Ne mogu da se setim da li je postavljano to pitanje dok sam bio u komisiji, ali verujem da jeste. To su pitanja koja postavljamo, jer moramo da znamo kako naši novinari razmišljaju. Mi polazimo od realnosti na ovom prostoru da jedan određeni broj država priznaje Kosovo, a određen broj ne priznanje“, navodi Milić.

“To je složena priča, koju mi sigurno nećemo da prejudiciramo. Upravo zato što smo svesni realnosti i postavljamo takva pitanja, baš kao što postavljamo pitanje da li je u Libiji na delu borba za demokratiju ili rat protiv za rušenje Gadafijevog režima", kaže on.

Milić tvrdi da Al Džazira ima jasno utvrđene standarde i da će biti televizija na kojoj novinar ne komentariše događaje već prenosi vesti i informacije, a događaje komentarišu priznati intelektualci i analitičari.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.06.2011. 11:17
Al Jazeera je američka marionetsko-propagandna organizacija
Četvrtak 16.06.2011. 11:47
Kada ce bre Seselj da se vrati u Srbiju da ovo malo ocisti dok jos nije kasno?
Četvrtak 16.06.2011. 13:36
Време је да се сви телевизијски канали забране и уведе један државни, па какав год да је... од ТВ никакве користи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online