Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 05.04.2011.
12:01
Z. Marjanović - Vesti A

Dočekaću Šešelja s pečenim ovnom

Ilija Mikić (68) iz takovskog sela Klatičevo ne sumnja da će presuda suda u Hagu koja će biti pročitana 4. maja biti u korist dr Vojislava Šešelja. Njegova supruga Snežana ne sumnja u Ilijinu nameru da prepešači 150 km do Surčina kako bi na aerodromu dočekao lidera radikala.

Ilija Mikić
 

Kako planirate da ga dočekate?
- Onako kako se dočekuje domaćin posle dugog putovanja. Dakle, na jednom ramenu pečeni ovan na ražnju, na drugom zastava, pa put pod noge. Na put do Surčina neću ići sam. Javilo mi se nekoliko ljudi iz ovog kraja koji su takođe spremni da pešače da bi dočekali Šešelja koji je u Hagu odbranio Srbe. Iako sam ratni vojni invalid, neće mi biti teško. Ako je Šešelj mogao da izdrži sve ono što ga je snašlo u Hagu, valjda i ja mogu da pešačim do Surčina - kaže za "Vesti" Mikić.


Imate li makar zrno sumnje da se Šešelj neće vratiti ih Haga?
- Ne sumnjam u to da je Šešelj dokazao da je nevin i da je uspeo da spere ljagu sa srpskog naroda. Međutim, bojim se da mu se ne dogodi ono što se desilo Miloševiću, Dokmanoviću i još nekim Srbima. Plašim se da će Šešelja ubiti, a to ne bi bilo dobro ni za Hag, ni za vlast u Srbiji, a kamoli za srpski narod.
 

Svuda sa dedinom šajkačom

Ilija Mikić će ka Surčinu krenuti sa šajkačom na glavi koju je nosio jedan od njegovih dedova - Petar, Buda ili Danilo koji su se u vreme Prvog svetskog rata vratili iz Amerike da bi se dobrovoljno borili na Solunskom frontu.
- Šajkača je u stanju raspadanja jer je izjedena znojem ratnika. I ja sam pod njom ratovao kao dobrovoljac, ne kao šešeljevac, na gotovo svim ratištima u poslednjim ratovima. Da mogu da me vide, znam da bi đedovima bilo drago što ću pod njihovom kapom dočekati jednog od najvećih među Srbima - kaže Mikić.

Da li biste svečano dočekali i Miloševića da je dočekao da se živ vrati u Srbiju?
- Naravno da bih, iako se sa njegovom politikom baš nisam slagao. Da je bilo sreće da se vrati iz Haga, otišao bih pešice da ga dočekam. Iskreno, nije bio red da Milošević bude isporučen Hagu, kao što nije bio red ni da bude sahranjen onako kako je sahranjen.


Ko se pribojava povratka Šešelja i kako će se njegov dolazak odraziti na političku scenu u Srbiji?
- Šešeljevog povratka se boje svi oni koji su sada na vlasti, od vrha do dna države. Kada on dođe, a verujem da hoće, onda će se u Srbiji pevati jedna druga politička pesma koja se neće svideti onima koji su rasprodali sve i doveli narod do prosjačkog štapa.


Šta ćete reći Šešelju na Surčinu?
- Poljubiću ga i reći: Alal vera Srbine! S obzirom na to kako se borio u Hagu za istinu o svima nama, ne bi mi bilo teško da ovog trena umrem za njega. Baš tako i nikako drugačije!


A da sretnete Tomu Nikolića, šta biste mu rekli?
- Voleo sam tog čoveka i bio sam prisutan kada se zajedno sa ostalim radikalskim prvacima na Bibliji zakleo na vernost. Pošto za put spremam pečenog ovna, odgovorio bih prema narodnoj: glava glavi, a rebara može i fukara.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.04.2011. 12:40
srbiji trebaju politicari, domacini iz srbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online