Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.03.2011.
03:46
Z. Marjanović - Vesti A

Rakijada u Pranjanima: Predrag pio kao smuk

U varošici Pranjani kod Gornjeg Milanovca nedavno je održana deveta rakijada. U pojedinačnoj konkurenciji, Predrag Nikitović (23) iz Pranjana za dva sata je popio litar i po ljute rakije i ostao na nogama, a kod ekipa su najviše boca iskapila trojica takmičara Burenceta iz Požege.

BEKRIJA: Predrag Nikitović

- Posle ovoliko popijene rakije nisam baš za neke pametne izjave, ali mi je drago što sam pobedio - kazao je Nikitović.

- Svi volimo da pijemo rakiju, pa nam trening nije bio ni potreban - rekao je kapiten ekipe Burence Željko Dimitrijević, ponosan zbog toga što niko iz njegove ekipe nije završio ispod takmičarskog stola.

Ovo takmičenje u ispijanju srpske mučenice do sada je imalo međunarodni karakter, ali ove godine su izostali takmičari iz sveta.


- Ili je strance uplašilo nevreme, ili su shvatili da protiv Pranjanaca u ovoj disciplini nemaju ama baš nikave šanse - objašnjava Radoš Filipović iz sela Brezna, koji se do sada sedam puta okitio bekrijskom titulom najboljeg zbog čega je sam sebe diskfalifikovao iz daljih takmčenja želeći da priliku pruži mlađim takmičarima.

Milutin prevrnuo traktor


Prema kazivanju Čede Vujičića, idejnog tvorca rakijade, sve je počelo od inaćenja Kostantina Stanojevića i njegovog zeta Milutina Bralovića.


- Njih dvojica su se stalno sporili u čijoj se kući pije bolja rakija i ko može viže da popije. Jednom su odlučili da sastave svoje ekipe i da zasvagda reše koja familija može više da popije. Bekrijski okršaj se dogodio ispred Trišovića prodavnice i tada su pobedili Bralovići, a Milutin je, nakon dva litra popijene rakije, sam podigao i prevrnuo traktor.

KUVAO RAKIJU: Radoš Filipović, sedmostruki pobednik


Za razliku od prethodnih godina kad je takmičenje trajalo mnogo duže, a takmičari uglavnom završavali pod stolom, ove godine se ispijanje ljute rakije od 19 gradi obavljalo iz tri kruga, a nakon svakog popijenog litrenjaka takmičari su morali na proveru fizičkog i mentalnog stanja koje se sastoji iz prelaska preko grede koje simbolizuje brvno za prelazak potoka.

Posle svakog testa, na rakijskom megdanu ostajalo je sve manje takmičara, a na kraju je titula pripala ekipi Burenceta. Za neku čašicu rakije, slabije su bile ekipe iz Sremske Mitrovice i Mladenova.
 

Gibanica u senci


U senci bekrijskog nadmetanja kod velikog broja posetilaca iz Beograda, Čačka, Gorneg Milanovca, Novog Sada nezapaženo je prošlo proglašenje pobednice u pripremanju čuvene ravnogorske gibanice.

 

Shvatjući da je nedelja dan za takmičenje bekrija u ispijanju rakije i da nikome nije do gibanice, Milomirka Vujičić, domaćica koja je napravila pobedničku gibanicu, nije se ni pojavila da primi nagradu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online