Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 08.03.2011.
12:15
Beta A

Priština provocira Beograd: Neizvestan početak razgovora

Razgovori Beograda i Prištine zakazani za danas u 15 časova, odloženi su za večeras, najverovatnije za 19 časova jer delegacija Kosova i Metohije nije doputovala u Brisel. Iako je potvrđeno da je Edita Tahiri danas krenula u Brisel, neizvesno je kada će razgovori zvanično početi jer sa Kosmeta stižu različite informacije.

Edita Tahiri, vođa prištinske delegacije

Četvoročlana delegacija Prištine, koju predvodi zamenica premijera Kosova i Metohije Edita Tahiri, u podne je otputovala u Brisel, potvrdio je Adem Grabovci, šef parlamentarne grupe Demokratske partije Kosova. Iako neki iz pokrajine najavljuju da bi razgovor mogao biti odložen za petak u krugovima EU još nema potvrde da bi tako nešto moglo da se desi.

Prištinski list "Zeri" objavio je danas da će se dijalog pometiri za petak, a evropski zvaničnici, kako su rekli izvori Bete, nastoje da utvrde šta se dešava. Delegacija Srbije je doputovala u Brisel i očekuje početak pregovora do 19 časova.

Skupština nesaglasna

 

Nastavak skupštinskog zasedanja zakazan je za četvrtak, 10. marta, a prema informacijama iz kosmetskog parlamenta u toku su konsultacije o utvrđivanju teksta rezolucije.

 

Posrednici između dve suprotstavljene struje - Demokratske partije Kosova Hašima Tačija i svih ostalih parlamentarnih grupa - jesu američki ambasador Kristofer Del i međunarodni civilni posrednik za Kosovo Piter Fejt.

Prištinski elektronski mediji su danas oko podneva objavili da će delegacija za Brisel krenuti popodne, a prema njihovim navodima Edita Tahiri sa saradnicima nije uspela da otputuje sinoć zbog duge rasprave u Skupštini o predstojećem dijalogu i odbijanja opozicije da prihvati predlog rezolucije o pregovorima. 

Srna je objavils da će Tahirijeva, umesto puta u Brisel, večeras u Hotelu "Pobeda" u Prištini prirediti osmomartovski prijem, saopštila je pres-služba njenog kabineta.

Kako Srna nezvanično saznaje Edita Tahiri je obavila konsultacije sa izaslanikom EU za pregovore Prištine i Beograda Robertom Kuperom i da dobila načelnu saglasnost da pregovori budu odloženi sve dok Skupština Kosova i Metohije ne usvoji platformu za nastup prištinske delegacije.

Zamenica premijera Kosova i Metohije, Mimoza Kusari Ljilja izjavila je za prištinski "Zeri" da se za danas zakazani sastanak delegacija Prištine i Beograda u Briselu odlaže za petak pošto Skupština Kosova i Metohije nije usvojila dokument o ovim razgovorima.

Tahiri: Nema pregovora dok se ne donese rezolucija

 

Edita Tahiri izjavila je danas da će pregovori zvanično početi tek posle usvajanja rezolucije u Skupštini Kosova i Metohije. Ona je u intervjuu za Dojče vele navela da je rezolucija veoma bitna, "jer će ona dati legitimitet i podržati proces, a pošto su se u Parlamentu pojavile dve rezolucije, jedna vladina i druga iz redova opozicije, zaključeno je da ti dokumenti treba da se usklade".

 

"Verujemo da će do toga doći na sednici u četvrtak. Posle usvajanja rezolucije, kosovska delegacija biće spremna za razgovore“, rekla je Tahiri. Upitana da li to znači da će pregovori zvanično početi tek nakon usvajanja rezolucije, Tahiri je odgovorila: "Da, tako je!".

Utorak 08.03.2011. 12:52
Мој добро обавештени извор из врха у Приштини ми је малочас јавио да је у питању забрана. Забранио муж Едити да иде на тај пут. Није вредело ни што се лично Пацољи заложио за Едиту, мушко је мушко, мора да се слуша. Питање је дал ће да је пусти уопште .... Сад траже замену ...
Utorak 08.03.2011. 14:09
Plan je bio da banda iz Bondstila uđe na sever, pa počnu razgovori. Ali car Boris pobegao kao onomad u Rumuniju kada je Kosmet u pitanju, ovaj put čak do Tokija. Ali gangsteri neće da krenu dok nije tu vrhovni komandant srpske vojske da garantuje mirno i dobrosusedsko prihvatanje okupacije. Sada razvlače i vuku vreme dok se car Boris ne vrati iz poseta japanskom caru. SAJONARA. BORISE, ne vraćaj se u Srbiju.
Utorak 08.03.2011. 12:40
gazda se uvjek čeka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online