Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 02.01.2011.
19:22
Fonet A

Satelit mora da se plati do februara!

Srbija će u predviđenom roku izmiriti dug prema izraelskoj strani po pitanju korišćenja satelita, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković i dodao da su budžetom opredeljena sredstva za tu namenu.

Kad se mora nije teško: Mirko Cvetković
 



Pregovori i sporazum, koji je potpisan sa izraelskom stranom, podrazumevaju određene rokove kada novac mora biti uplaćen, objasnio je Cvetković i precizirao da je to 1. februar.


"Ukoliko ne bismo ispoštovali te rokove, pao bi sporazum i bili bismo dužni da isplatimo, ne dogovorenu cifru, već onu koja je znatno veća", napomenuo je Cvetković, povodom dogovora da se izraelskoj strani isplati 27,85 miliona evra.

Dijalog sa Prištinom diplomatska pobeda

Govoreći o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine, Cvetković je u intervjuu Fonetu  kazao da je to značajna diplomatska pobeda Srbije i da je stvorena veoma pozitvna klima.


"Srbija je, odmah nakon rezolucije, formirala tim i bili smo spremni i pre par meseci za početak pregovora, kao što smo i danas", istakao je Cvetković.


Prema Cvetkovićevoj oceni, druga strana u pregovorima ima određene unutrašnje probleme. "U ovom trenutku niko ne gleda na nas kao neki faktor koji tu oteže. Naprotiv, mi smo oni koji guraju, koji žele da to što pre ide napred", smatra on.

 

O poskupljenju struje u martu

Govoreći o struji, on je najavio da će pitanje cene najverovatnije biti razmatrano krajem zime, u martu, kao i da će biti učinjeno sve da bi se napravio balans između potrošača i Elektroprivrede Srbije.


"U ovom trenutku cena struje u Srbiji je najniža u Evropi. To, sa jedne strane, ima negativan uticaj na funkcionisanje EPS, a sa druge strane daje loš signal potrošnji", naglasio je Cvetković.


Budući da određene kategorije stanovništva teško žive, rekao je Cvetković, potrebno je vagati između ta dva oprečna cilja - dobijanja firme koja ima dovoljan investicioni potencijal, a da se, pri tome, građani ne opterete previše.


Cvetković je uveren da će ova godina biti bolja nego prethodna i najavljuje da će biti postignut identičan BDP poput onog koji smo imali na početku krize, ukoliko u drugoj polovini 2011. dođe do povećanja bruto domaćeg proizvoda.


"Plan je da u ovoj godinu smanjimo inflaciju. Prema projekcijama Narodne banke Srbije, inflacija će nastaviti da bude relativno visoka ili će ostati na istom nivou, dok se u drugom polugođu očekuje da padne znatno ispod tog nivoa i iznosi oko pet i po do šest odsto", naglasio je Cvetković.

Nedelja 02.01.2011. 19:31
crnogorci odlucivali o satelitu, a srbi iz srbije placaju. kako to da nema odgovornosti? dokle ce kasa srba iz srbije biti kasa za podmirenje svih jugoslavija, i srbije i crne gore. srbi iz srbije moraju poceti da stite interese srbije,zar ne?
Nedelja 02.01.2011. 19:47
pa neka plati Davinic,a ako nema para zaposlite ga u neki rudnik pa neka kopa dok ne odplati,uz bajat leba i mlaku vodicu!
Nedelja 02.01.2011. 19:50
Nešto se mislim ... Mirko meni je posle ovih praznika ostalo nekom "greškom" neutrošeno oko 45 evra. Da vam pozajmim ja to za ovaj satelit, a vi na sledećem javljanju da naglasite da recko nije dužan za satelit. Da je svoj dug platio ... iako ga niko nije pitao da taj dug napravi. I da se vi meni lepo skinete sa dnevnog reda ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online