Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.07.2018.
09:02
b92.net A

Misteriozne fekalije im i dalje padaju s neba (VIDEO)

Od maja meseca u Kanadi se više puta dogodila jedna misteriozna pojava: izmet je padao direktno sa neba preplavljajući i puteve i automobile…

Youtube/Castanet News
Misteriozno, ali smrdljivo...

Zamislite jednog dana da vozite automobil. Lep je dan, imate otvoren prozor i krov, a onda odjednom krene da pada izmet sa neba. Upravo to se u prethodnih nekoliko meseci desilo nekolicini ljudi u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija, a niko ne može da objasni ovu pojavu koja je zaintrigirala mnoge. 

IFL Science izveštava da je ovaj fenomen desio po prvi put 9. maja, kada su Suzan Alan i njen sin stali na crveno svetlo na semaforu - upravo tada je odjednom počeo da pada kišni izmet.  Kako piše Indi 100, njen zeleni automobil je uskoro bio prekriven braon i sivom tečnošću koja je neprijatno mirisala. 

"Smrdela je, bilo je grozno i prljavo. Mogli ste da namirišete izmet. Padalo je sa neba", kazala je Suzan za "Castanet". 

Suzan i njen sin tvrde da su u tom trenutku videli avion koji je prolazio iznad njihove glave. Nakon lekarskog pregleda, otkrila je da ima konjuktivitis koji je zahvatio oba oka, a smatra se da je za to odgovorna kanalizacija iz aviona.

Možda biste pomislili da je ovo samo bizarna slučajnost ali ovaj događaj se desio još sedamnaest puta na različitim mestima u Kanadi. Isti incident je prijavio muškarac koji je takođe doživeo kišu izmeta u svom kolima, kao i porodica koja živi u blizini Jelounajfa, a koja je primetila izlučevine dok je sedela za stolom u dvorištu.

Za sada nema zvaničnih objašnjenja ali najčešća teorija odnosi se na plavi led, hemikaliju koja se koristi za zamrzavanje ljudskog izmeta. Avionski toaleti se ne mogu isprazniti dok su u vazduhu zbog očiglednih zdravstvenih razloga, ali može doći do nesreća poput izlivanja iz ventila koji otvaraju rezervoare, piše Indi100. 

U izjavi koju je dao za "CBC" portparol Transport Kanada Pjer Manoni je kazao: 

"Ako bi se to desilo, tečnost koja se odvaja od ventila bi se zaledila i zadržala na spoljnoj strani aviona dok avion leti na velikoj nadmarskoj visini. Kada bi avion počeo da se spušta, a atmosfera postajala sve toplija, led bi počeo da se topi i delovi bi se odvajali od aviona. Ovi delovi leda ili bi se rastopili ili ostali u čvrstom stanju kada udare u zemlju".

Ipak, odeljenje za reviziju je zaključilo da ovi incidenti ne odgovaraju opisu plavog leda, pa zato nisu povezani sa vazduhoplovstvom - tj. supstanca nije došla iz aviona. 

Suzan Alen ipak ne odustaje da sazna o čemu je tačno reč, pa je zatražila čak pomoć od privatnog istražitelja i zakazala je razgovor sa drugim žrtvama. Kako kaže, veruje da vlada prikriva ovaj događaj. 

Na ovu temu se oglasio i penzionisan kapetan Junajted erlajnsa Ros Ejmer za "CBC" je kazao da ove izlučevine mogu da potiču od kanadskih gusaka. 

"Kanadske guske imaju šemu migriranja u kojoj naučnici znaju tačno kada i gde se migriraju. Ove ptice bi mogle da izbace izmet iako su kilometrima daleko, a potom bi lučevine mogle da se prenesu", zaključuje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online