Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.03.2019.
02:00
D. N. Petrović A

Trener silovao mališana, osuđen na sedam godina robije

Pritešnjen neoborivim dokazima, dva dana nakon hapšenja, fudbalski trener iz Novog Pazara Denis Čolaković (28), koji se donedavno prezivao Turković, pošto je prezime promenio da bi prikrio prošlost, priznao je da je od polovine leta prošle godine u svom stanu više puta silovao i seksualno iskorišćavao dečaka (15), učenika osmog razreda jedne novopazarske osnovne škole, kome je bio trener.

commons.wikimedia.org/Zcvetkovic/fotomontaža
Foto: Ilustracija

On je ranije kao trener radio u Austriji. Silovatelj se sa tužilaštvom nagodio da u zatvoru provede sedam godina, a u pritvoru će ostati do upućivanja na izdržavanje kazne.

Dečak je odmah upućen na lekarske preglede nakon kojih će se znati više detalja o ovom događaju koji je uznemirio Novi Pazar i celu regiju.

- Dečak je silovan od leta prošle godine u stanu svog trenera koji ga je na prevaru dovodio da mu pokazuje fudbalsku taktiku. Dečaku je pričao kako je veliki talenat i kako mu predstoji blistava fudbalska karijera, a kad je počeo sa njim da ima seksualne odnose, pretio mu je da nikome ne sme ništa da priča. U stanu uhapšenog Denisa.T. pronađen je i pištilj bez dovole, pa će trener odgovarati i zbog nezakonitog posedovanja oružja - nezvanično se saznaje u lokalnoj policiji.

Kako se saznaje, dečak se poslednjih meseci neobično ponašao, povukao u sebe i ni sa kim nije kontaktirao. To je bilo sumnjivo njegovim drugovima iz razreda, porodici i školskom psihologu, a tokom razgovora sa psihologom i pedagogom dečak je "otvorio dušu" i sve ispričao. Škola je odmah alarmirala njegove roditelje i policiju.

- Jedno vreme Denis. T. je boravio u Austriji gde se takođe bavio treniranjem mlađih kategorija. Pod još nerazjašnjenim okolnostima tamo je hapšen, a između ostalog, odgovarao je i zbog seksualnog uznemiravanje dečaka koje je trenirao. U Novom Pazaru još nema potpunih informacija šta se u Austriji događalo i da li je Denis T. tamo osuđivan - dodaju iz istrage.

Saopštenjem za javnost odmah su se oglasili fudbalski klubovi Novi Pazar i Nacional u kojima je Denis T. radio najpre kao asistent trenerima, a potom i kao trener kadeta. U zajedničkom saopštenju se naglašava da je na treninzima bio marljiv i korektan i da ništa nije slutilo da se radi o pedofilu. Međutim, kad je iz Austrije stigla dojava da se radi o čoveku s kriminalnim dosijeom, oba kluba odmah su ga oterala, iako je on tvrdio da je nevin.

Ipak, Denis T. je nastavio da radi i da sa decom organizuje takozvani individualni rad i treninge. Nisu vredela ni upozorenja iz ovih klubova roditeljima i školama da ga treba izbegavati, uvek je imao po nekoliko kandidata. Zbog toga se sada strahuje da je i u Austriji i u Novom Pazaru silovao i seksualno iskoristio mnogo više dečaka koji su iz raznoraznih razloga ćutali i još uvek ćute.

Promenio prezime

Denis T. je prošle godine promenio prezime, pre toga njegovo prezime počinjalo je na slovo "Č". Sumnja se da se na ovaj korak odlučio da bi prikrio deo svoje biografije iz Austrije.

Zaštititi dečaka

Da bi se sačuvao identitet silovanog mališana, škola koju pohađa, gde je sve otkriveno, nije se oglašavala, vrlo je oprezna i policija koja se još nije oglasila saopštenjem, iz opravdanih razloga nisu se oglašavali ni roditelji dečaka.

Crna serija

Poslednjih nekoliko meseci Novi Pazar i okolina često su na stupcima crnih hronika zbog pedofilije. Pekar N. G.(50) uhapšen je zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika, a u pritvoru čeka suđenje. U zatvoru je i Novopazarac E. D.(36) koji je nedavno seksualno uznemiravao maloletnu devojčicu. U selu Suvi Do na Pešteru uhapšen je nastavnik srpskog jezika R. M. (60) koji je u zbornici napao učenicu (13), a iza brave je i O. A. (65), nastavnik fizičkog iz Tutina koga je učenica (13) optužila da ju je dve godine silovao u svlačionici fiskulturne sale.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online