Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.02.2019.
12:35
Vestionline A

Poginuo Šaban Šaulić (FOTO, VIDEO)

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Carsten Borgmeier/www.westfalen-blatt.de
 

Policija u Bilefeldu potvrdila je da je jutros u 6.50 došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula a više osoba teže i lakše povređeno. Kako su naveli, automobil marke Mazda udario je u automobil marke Seat u kom se nalazio Šaulić. 

Zbog nesreće je auto-put A2 bio nekoliko sati zatvoren za saobraćaj u smeru ka Dortmundu. 

Video snimak izveštaja nemačke policije možete pogledati ovde.

U vozilu su se pored Šaulića nalazili i "muzičari Mirsad Kerić i Boban Stojadinović. Prema poslednjim informacijama Kerić je u teškom stanju dok su Stojadinoviću slomljena tri rebra.

- Interesantno je da na suvozačevoj strani Seata, gde je sedeo Šaban Šaulić, nije bilo velikih oštećenja. 

Kako se nezvanično saznaje, Šaulić je posle nesreće davao znake života i hitno je prevezen u bolnicu u Bilefeldu. Tamo je, međutim, ubrzo preminuo i pored svih napora lekara da ga spasu.

Izdalo ga srce

Menadžer koji je sinoć organizovao nastup Šabana Šaulića u Nemačkoj, Bogdan Markata, oglasio se i otkrio šta se zaista dogodilo u bolnici:

- Probali su da ga povrate u život, ali nisu uspeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo. U kontaktu sam sa njegovom familijom iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvek raspoložen, ali nije bilo znaka da bi tako nešto moglo da se desi. Nažalost, takva je sudbina - rekao je on za "Premijeru vikend specijal".

Prema poslednjim informacijama koje je preneo nemački "NW" vozač marke Mazda koji je udario u automobil u kom se nalazio pevač bio je u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole.

Carsten Borgmeier/www.westfalen-blatt.de
 

Kralj narodne muzike

Šaban Šaulić bio je muzičar i producent. U toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike"

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu "Gordana" koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena" i druge.

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine.

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obeležio je predeset godina karijere.

Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju

Pročitajte još:

Vozač Šabana Šaulića u teškom stanju

Oglasila se porodica Šabana Šaulića

Vučić se tužnom porukom oprostio od kralja srpske muzike (FOTO)

Jelena Karleuša uputila poslednji pozdrav Šabanu: "Počivaj u miru"

Dragana Mirković oprostila se od Šabana uz poruku "Legende ne umiru"

Kolege i prijatelji se opraštaju od Šabana (FOTO)

Zvezda i Partizan se oprostili od velikana narodne muzike (FOTO)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online