Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.01.2019.
17:55
Vestionline, Tanjug A

Uhapšeno devet policajaca iz Beograda i Novog Sada

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su u dve odvojene akcije devet policijskih službenika, penzionisanog veštaka saobraćajne struke i jednog građanina zbog sumnje na više slučajeva korupcije.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, u prvoj akciji, uhapšeni su policijski službenici Policijske stanice Zemun S. M. (1979), B.M. (1982) i M. Ð. (1987), saopštio je MUP.

Oni se sumnjiče da su proveravali određena lica kroz Jedinstveni informacioni sistem MUP-a i informacije o njima dostavljali fizičkim licima, koja su od njih te podatke zahtevala.

Osumnjičeni S. M. se tereti i da je zajedno sa policijskim službenikom Policijske stanice Surčin A. Ž. (1979), koji je takođe uhapšen u ovoj akciji, skrivao tridesetogodišnjeg muškarca za kojim je bila raspisana potraga zbog izdržavanja kazne zatvora.

Oni se terete i da su uhapšenom građaninu Z. C. (1972), koji se sumnjiči da je počinio krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja, pomogli da tog muškarca prijavi na svoju adresu sa falsifikovanim dokumentima Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni policijski službenici S. M. i A. Ž. se terete za falsifikovanje novca, jer se sumnja da

su u opticaj stavljali falsifikovane novčanice od 50 evra.

Postoje osnovi sumnje da je S. M. počinio i krivično delo trgovine uticajem, tako što je posredovao da policijski službenik B. R. (1982), koji je uhapšen sumnje na zloupotrebu službenog položaja, ne napiše kaznu za saobraćajni prekršaj osumnjičenom građaninu Z. C.

Osumnjičeni policajci B. M. i M. Ð. se terete i da su zloupotrebili službeni položaj, tako što nisu zavodili prijave građana o počinjenom krivičnom delu prevare, već su oštećene spajali sa počiniocem krivičnog dela, koji je im je vraćao deo novca, a kako se sumnja, jedan deo novca davao je i osumnjičenim policajcima.

Takođe, B. M. i M. Ð se terete i za mita, jer su iz Jedinstvenog informacionog sistema MUP-a štampali podatke o saobraćajnim nezgodama i za 25.000 dinara mesečno prodavali uhapšenom veštaku saobraćajne struke u penziji P. K. (1950), koji se sumnjiči za davanje mita.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u ovoj akciji uhapsili su i policijske službenike Policijske stanice Zemun B. R. (1969) i D. Z. (1979), zbog sumnje da su prilikom uviđaja, iz stana jedne pokojne osobe, ukrali 88.000 dinara.

U drugoj akciji, uhapšeni su policijski službenici Policijske uprave u Novom Sadu B. K. (1985) i M. K. (1985), zbog sumnje na primanje mita.

Sumnja se da su oni u saizvršilaštvu od jednog učinioca prekršaja u saobraćaju zahtevali i primili 10.000 dinara kako ne bi preduzeli mere i radnje iz svojih nadležnosti.

Prilikom hapšenja, kod policijskih službenika je nađen novac koji su, kako se sumnja, uzeli od počinioca prekršaja.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online