Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.09.2018.
20:50
D. Nikolić A

Starcu smrskali lobanju

Zajedničkom akcijom jagodinske i požarevačke policije uhapšeni su supružnici Tanja (38) i Života Avramović (48) iz Svilajnca i njihov stanar Bogić Đoković (49) iz Viteževa kod Žabara zbog sumnje da su 14. septembra u Avramovićevoj kući ubili švajcarskog penzionera Živana Savića (75) iz Porodina kod Žabara.

D. Nikolić
Kuća strave: Vratio se u rodni kraj u Porodin kod Žabara

Kako je saopštila jagodinska policija, Savić je došao u kuću Avramovića, ali je među njima došlo do čarke i neko od troje uhapšenih je nekoliko puta buteljkom udario nesrećnog Savića u potiljak i gotovo mu smrskao glavu. Horor se nije završio na tome.

- Posle ubistva, troje osumnjičenih je Savićev leš stavilo u prtljažnik njegovog automobila, odvezlo ga do obližnjeg sela i ostavilo telo u njegovom automobilu. Potom su otišli u kuću i vikendicu ubijenog. Iz kuće su uzeli dva bicikla koja je policija pronašla prilikom pretresa njihove kuće - kažu izvori iz istrage.

Policija je Savićev leš pronašla i identifikovala nakon prijave meštanina sela Kušiljeva, koji je osetio da se iz ostavljenog automobila širi nesnosan smrad. Motiv ovog surovog ubistva još uvek nije poznat, ali se pretpostavlja da je koristoljublje. Još uvek nije utvrđeno da li su osumnjičeni iz kuće Savića uzeli deviznu ušteđevinu, a ne zna se ni ko je od njih troje ubica. Kako "Vesti" saznaju od istražnih organa, oni se međusobno optužuju, pa će tek biti utvrđeno ko je potegao buteljku.

Svirao harmoniku

Rodbina i komšije rekle su za "Vesti" da je Živan bio pravi veseljak. Svirao je harmoniku na raznim slavljima pre nego što je otišao u Švajcarsku na privremeni rad. Vratio se pre nekoliko godina sa suprugom Danicom, koja je preminula u martu.

- Bio je veoma vredan. Sagradili su ogromnu kuću u Porodinu, a Savić je sam održavao dvorište, prepuno cveća, i vinograd od čijeg je grožđa pravio vino za njihovu dušu - kažu kažu komšije nesrećnog čoveka.

Savićeva rodbina, prijatelji i komšije, koji su ga u međuvremenu ispratili na poslednji put, još uvek su u šoku. Njegova kćerka Dragica, zet Slaviša i unuka Danijela, koji su zbog sahrane došli iz Švajcarske, imali su snage samo da kažu da još uvek ne mogu da veruju šta im se dogodilo. Nisu imali snage ni da govore o pokojniku već su to prepustili rodbini i komšijama, koji su, takođe, još u šoku i neverici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online