Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.09.2018.
14:33
Z. Marjanović A

Hteli da linčuju raspopa

Drama koja je započela pre nekoliko dana kada je nestala Jasmina Stefanović (19) iz Mrčajevaca, brucoš Arhitektonskog fakulteta u Nišu, koja je, kako se ispostavilo, odbegla sa svojim stricom i raspopom Miroljubom Šćepovićem (50), umalo nije dobila tragičan kraj. Naime, sa popom koji je dva puta raščinjen zbog švaleracije i nemoralnog ponašanja, pokušali su da se obračunaju meštani Mrčajevaca, koji su odlučili da uzmu pravdu u svoje ruke, jer je ušao u incesnu vezu sa svojom više od tri decenije mlađom bratanicom.

- Više stotina meštana Mrčajevaca okupilo se pred kućom Šćepovića negodujući zbog incesne veze, zahtevajući da iz kuće pusti Jasminu zbog sumnje da je drži prisilno. I, ko zna kako bi se ovaj slučaj završio da nije reagovala policija iz Mrčajevaca, koja je čuvala kuću raspopa od upada ljutih Mrčajevčana - kaže jedan od meštana.

facebook.com
Jasmina Stefanović

Podsećamo, kada je Jasmina nestala, njen otac Perica Stefanović je posumnjao da je u nestanak upleten njegov brat od tektke Miroljub Šćepović koji je, kao i Jasmina, nestao iz Mrčajevaca. Usledila je filmska potraga za ćerkom koju je uz pomoć prijatelja pronašao u Crnoj Gori.

Tom prilikom, u stanici policije u Podgorici Perica i Miroljub su se potukli, zbog čega su uhapšeni, a potom je sve troje deportovano u Srbiju. U policiji u Čačku je došlo do preokreta tako što je Jasmina, kao opčinjena, odlučila da u Mrčajevce krene sa raspopom Šćepovićem, a ne sa ocem Pericom svojoj kući, što je ogorčilo građane Mrčajevaca.

Među okupljenim meštanima pred raspopovom kućom bili su komšija porodice Stefanović, Radomir Mirković i Radoslav Bogićević, predsednik MZ Mrčajevci koji je podržao revolt građana.

- Okupila nas je nepravda prema porodici Stefanović koja je časna i poštena, a sumnjamo da su izjave njihove ćerke Jasmine date pod dejstvom neke droge ili zbog ucene.

Očigledno je da je posredi incest i očekujemo i reakciju države jer u Mrčajevcima ima mnogo dece i mladih ljudi, zbog čega ovaj slučaj izaziva strah kod roditelja - istakao je komšija Radomir Mirković.

Situacija u Mrčajevcima je nekoliko sati bila veoma naelektrisana i na ivici linča i smirila se tek nakon razgovora komandira policije u Mrčajevcima sa Jasminom i Šćepovićem u njegovoj kući, nakon čega je okupljenima objasnio da je Jasmina dobro, da nije maltretirana i da nije bilo nikakvog nasilja i zamolio ih da se mirno raziđu.

Obljubio i maloletnicu

U biografiji raspopa Šćepovića ne piše ništa lepo. Naprotiv, iza sebe ima dva braka i troje dece i dva puta je kao sveštenik raščinjen zbog nemoralnog ponašanja. U selu Grivac kod Knića jedva je izvukao živu glavu kada su ga meštani uhvatili u preljubi sa maloletnom devojkom i pretukli. Potom je premešten u Mileševsku eparhiju, ali je i iz nje oteran zbog sličnog ponašanja. Policija je ovog puta uspela da ga spasi od linča, ali ostaje otvoreno pitanje šta će se u budućnosti dešavati, jer Mrčajevčani sigurno dugo neće zaboraviti sramotu kakva se ne pamti u ovom kraju.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online