Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.06.2018.
23:10
blic.rs, Vestionline A

Kostića u zatvoru čuvaju od drugih zatvorenika

Darko Kostić, poznati modni kreator koji je uhapšen zbog polnog uznemiravanja i seksualnog napastvovanja, još se nalazi na prijemnom odeljenju beogradskog Centralnog zatvora, a smešten je u ćeliju sa još dva pritvorenika.

youtube.com/Dnevna Doza
Darko Kostić (Foto: Arhiva)

Kako Blic nezvanično saznaje, prva noć u pritvoru za Kostića je protekla bez incidenata.

Modni kreator uhapšen je prošle nedelje nakon što su ga dvojica mladića optužila da ih je polno uznemiravao, odnosno seksualno spopadao u svom stanu na Novom Beogradu.

Nakon što je u njegovom domu u pretresu policija pronašla nedozvoljene supstance, po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva stavljene su mu lisice na ruke, a potom je postupajući tužilac zatražio i da mu se odredi pritvor.

Sud je taj zahtev uvažio, pa je Kostić već u nedelju iz suda preusmeren u Centralni zatvor.

Kreator je prethodno molio sud da mu izrekne alternativne mere pritvora - nanogicu koju bi mogao da nosi kod kuće - jer se plaši maltretiranja kojem bi bio izložen među pritvorenicima.

Taj strah nije bio neopravdan s obzirom na to da su među robijašima seksualni prestupnici jako često mete provokacija i nasilja.

Kostić se, prema saznanjima Blica, u ovom trenutku nalazi na takozvanom prijemnom odeljenju CZ, gde se novi pritvorenici smeštaju dok im prođu proceduru registrovanja i dok se ne rasporede u ćelije u kojima će ostati dok im pritvor ne bude ukinut.

Svrha tog "odeljenja" je da osumnjičeni prođe lekarske preglede i prilagodi se novom okruženju.

Kostić je smešten u ćeliju sa još dvojicom pritvorenika

U ovom konkretnom slučaju, uprava zatvora je, baš zbog Kostićevog straha, posvetila i posebnu pažnju njegovoj bezbednosti.

- On je smešten u pritvorsku jedinicu u kojoj se nalaze još dvojica osumnjičenih, koji se terete za krivična dela za koja su predviđene niže kazne. Prilikom dodeljivanja ćelije uprava zatvora je obratila posebnu pažnju na to gde će i s kim Kostić biti smešten, s obzirom na specifičnost i težinu dela za koje se sumnjiči. On će i nakon izlaska sa prijemnog odeljenja biti pod budnim okom stražara, koji će paziti da ne bude izložen nasilju - kaže izvor Blica.

Kostiću je, inače, pritvor određen da ne bi uticao na svedoke i kako ne bi bio u mogućnosti da ponovi gnusno delo za koje se sumnjiči.

Tužilaštvo nastavlja istragu u ovom slučaju, a u ovom trenutku je poznato da modnog kreatora terete iskazi dvojice oštećenih: dečaka L. J. (15), koji je Kostića optužio da mu je bez njegovom znanja dao preparat za potenciju s namerom da s njim ima seksualni odnos, i S. B. (20), koji je policiji rekao da mu je Kostić nudio kokain.

Čestice ove opojne droge su, kako se sumnja, i pronađene u stanu modnog kreatora. Iako se u ovom trenutku tužilaštvo oslanja na iskaze samo dva pomenuta oštećena, sumnja se da je bilo još mladića, Kostićevih meta.

Za sada bez poseta

Modni kreator u CZ juče nije imao poseta. Takođe, ni nakon hapšenja Kostić nije komunicirao ni sa kim od rodbine i prijatelja.

Od kada su mu na ruke stavili lisice, Kostić je, zapravo, razgovarao samo sa svojim braniocem.

Posete u CZ, kao i u svim ostalim pritvorima, ograničene su na jednom nedeljno.

Kontakt sa braniocem može održavati svakodnevno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online