Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.06.2018.
10:57
blic.rs, Vestionline A

Trudnica na čelu narko-bande: Dilovali drogu po Beču

Uhapšeni Zoran N. i njegova devojka Jovana S., inače u sedmom mesecu trudnoće, bili su organizatori velike grupe dilera heroina koja je rasturala opasne narkotike po Beču, saznaje "Blic".

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šokantan slučaj hapšenja dogodio se juče u Srbiji, kada je u akciji srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i austrijske policije u Beogradu uhapšeno troje organizatora šverca i distribucije heroina u Beču.

Tom prilikom u Zemunu su uhapšeni Mario K. i Zoran N. sa suprugom Jovanom S., koju od porođaja dele dva meseca.

- Oni su bili organizatori grupe koja je mesecima rasturala heroin po Beču. U tu svrhu organizovali su grupu od najmanje 10 uličnih dilera koji su se bavili samo preprodajom ovog narkotika. Interesantno je da su ih iz Beograda raspoređivali po ključnim tačkama po austrijskoj prestonici i čak ih smenjivali na svaka tri meseca da policija ne bi mogla da im uđe u trag - kaže  izvor Blica.

Osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Srbije i Austrije od januara 2018. do juče, a sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu nabavljali i distribuirali narkotike kako na teritoriji Srbije, tako i u zemljama Evropske unije.

Osim organizatora, u akciji policije uhapšeno je i 10 dilera i mula (osobe koje prenose drogu do odredišta). Zahvaljujući dobroj međunarodnoj saradnji srpske i austrijske policije, uhapšeni su Aleksandar C. (31), Ljubomir K. (28), Filip I. (21), Marko V. (22), Petar A. (20), Vladica P. (18) svi iz Beograda, te Milan M. (27) i Uroš I. (24) iz Šapca, kao i Stefan R. (24) iz Đakovice i Andrej D. (20) iz Smedereva. Svi oni uhapšeni su u Austriji.

Osumnjičeni koji su uhapšeni u Srbiji će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Uhapšeni u Austriji će verovatno biti izručeni našoj zemlji, gde će im biti suđeno kao grupi.

Zaplenjeni i pištolj i 20.000 evra

U akciji srpske i austrijske policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zaplenjeno je čak 1,5 kilograma čistog heroina, kao i 22 kilograma "paracetamola", koji se obično koristi za mešanje sa heroinom pre ulične prodaje.

Kod uhapšenih nađena je i manja količina kokaina i marihuane, ali i pištolj i pazar od prodaje narkotika - suma od čak 20.300 evra, navodi se u saopštenju MUP.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online