Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.06.2018.
00:57
D. N. P. - Vesti A

Prao pare za Zukorlića?

Nedavno hapšenje Ferhana Sejdovića, jednog od glavnih finansijera Muamera Zukorlića, nanosi najveću štetu Sandžaklijama koji pošteno rade i žive u Nemačkoj. Stotinak Sejdovićevih radnika već je deportovano za Srbiju, bojimo se da će još mnogi zbog ovog slučaja biti nepravedno obeleženi i konstantno pod pritiscima i proverama.

A. Čukić
Ozbiljne optužbe na njegov račun: Muamer Zukorlić

Opšte je poznato da je Zukorlić sa svojim finansijerima oteo Islamsku zajednicu od uleme i da je koristi za svoje privatne svrhe. Ovo je istakao član Predsedništva Sandžačke demokrtske partije(SDP) Mirsad Jusufović koji naglašava da je ova stranka koju je osnovao Rasim Ljajić uvek upozoravala na zloupotrebe Islamske zajednice.

- Ta organizacija je samo jedan točak u čitavom mehanizmu koji je stvoren da bi se prao novac i generisala moć. Jedan od bitnih ljudi u tom mehanizmu je i Ferhan Sejdović, a to šta su Zukorlić i Sejdović radili pokazaće vreme - dodao je Jusufović, naglasivši da će SDP učiniti sve da se sačuva dostojanstvo poštenih radnika i preduzetnika iz Sandžaka u Nemačkoj, te pozitivan imidž koji imaju u ovoj zemlji.

Iz Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja (SPP) oštro kritikuju Ljajićeve pristalice i funkcionera što likuju zbog hapšenja Sejedovića. Oni navode da žale zbog iskušenja u kome se našli njihov iskreni prijatelj i dobrotvor Ferhan Sejdović i članovi njegove porodice, uvereni da će on i njegova porodica ovu kušnju, kao i mnoge druge, dostojanstveno prebroditi.

- Našem prijatelju i aktivisti se mogao desiti neki prceduralni propust u poslovanju zbog koga je izložen istražnim radnjama, za šta iskreno žalimo. Istovremeno sa ponosom konstatujemo naše zadovoljstvo i sreću što aktivisti SPP-a po pravilu nikada ne budu uhapšeni zbog dilovanja droge i drugih teških kriminalnih radnji što je uobičajena pojava kod najznačajnijih faktora u SDP-u. Reč je o humanisti koji je činio dobra dela i zapošljavao na stotine radnika iz Sandžaka koji su tako hranili svoje porodice - poručuju iz Zukorlićeve stranke.

Ktitor Kapije Peštera

Biznismen Sejdović, poreklom iz Sjenice, vodi Odbor za izgradnju najvećeg islamsko-džamijskog kompleksa u Sandžaku takozvane Kapije Peštera kod Duge Poljane koji je započeo Muamer Zukorlić, a nastavio njegov naslednik na čelu IZuS-a Mevlud Dudić. Objekat vredan više miliona evra je još na početku izgradnje. Iz SDP-a i drugih partija, ali i iz nekih frakcija u IZ, u više navrata prozivali su Sejdovića i tražili da "položi račune" oko izgradnje Kapije Peštera.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online