Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.06.2018.
00:59
N. Popović - Vesti A

Robija za mučitelje

Odgovorni za "odvratni zločin silovanja i iživljavanja nad devojčicom starom 14 godina", kako listom nemački mediji opisuju nedelo koje se odigralo u februaru 2016. godine u Harburgu, delu grada Hamburga, dobio je ovih dana novi sudski epilog. Optuženi poreklom iz Srbije dobili su na ponovljenom suđenju strože kazne i moraće da idu u zatvor.

Vesti
Foto: Ilustracija

Naime, na prvom suđenju zatvorskom kaznom od četiri godine robije kažnjen je samo glavni optuženi, izbeglica poreklom iz Srbije Boško P. (21), dok su ostali odgovorni za silovanje i mučenje nesretne devojčice, koje su, da stvar bude gora i snimali kamerom mobilnog telefona, dobili samo uslovne kazne.

Na ponovljenom suđenju, Bošku P. (21) zatvorska kazna povećana je za još šest meseci na četiri i po godine, Denis M (17), koji je prvobitno dobio 16 meseci uslovne kazne, po novoj presudi moraće da odleži tri godine zatvora. Aleksander K. (18) bio je osuđen na 20 meseci maloletničkog zatvora uslovno, a sada će morati da provede u zatvoru dve godine i devet meseci.

Četvrtom saučesniku Živoradu S. (18) potvrđena je uslovna kazna od 20 meseci maloletničkog zatvora, dok je Liza-Mari H. (17), koja je snimala iživaljavanje nad devojčicom i koju su kasnije pretučenu i polugolu hladnokrvno izbacili u dvorište, mada je napolju bila temperatura nekoliko stepeni ispod nule, osuđena je na uslovnu kaznu od jedne godine i osam meseci, pa joj je novom presudom kazna povećana za osam meseci.

- Okrutnost koju su prilikom krivičnog dela osuđeni pokazali nije uznemirila samo nas koji smo se ovim predmetom profesionalno bavili već i širu nemačku javnost. Posebno je nas u sudskom veću pogodila vaše ćutanje kada smo od vas zatražli bilo kakvo objašnjenje zašto ste nešto tako grozno uradili nedužnom ljudskom biću - izjavila je sudija obrazlažući strože kazne za optužene.

Kako su "Vesti" već izveštavale, četvorica mladića su došla nepozvana na proslavu 14. rođendana nesrećne devojčice. Da se sve nije završilo i sa težim posledicama može se zahvaliti samo komšijama koje su čuvši vrisku i plač nesretnog deteta, koje je ležalo u dvorištu, pozvale Hitnu pomoć.

Javnost razjarena

Nakon prošlogodišnje prve presude kad su svi optuženi, osim Boška P. osuđeni samo na uslovne kazne, pokrenuta je onlajn-peticija koju je potpisalo više desetina hiljada ljudi kojom su za sve njih zahtevane strože kazne. Tužilac u Hamburgu zaista je potom podneo zahtev za reviziju 12. juna prošle godine, ističući da bi to i tako uradio, te da to nije reakcija na veliki pritisak javnosti. Ponovljeno suđenje bilo je zatvoreno za novinare, a predsednik maloletničkog suda je to obrazložio željom da se "počinioci zaštite od stigmatizacije medija"!

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online