Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.06.2018.
18:50
Z. Mirković - Vesti A

Novi detalji ubistva Srpkinje u Beču: Sandra slutila svoju smrt

U slučaju ubistva austrijske državljanke srpskog porekla Sandre D. (35) nasred ulice u Beču sve je jasnije da ubica, Srbin Martin M. (38) nije mogao da se pomiri da više nije u vezi s njom, a žrtva je znala da joj se crno piše. Istraga je pokazala da je žena pokušala da pobegne, ali je Martin bio brži i uspeo je majku 11-godišnjeg Lazara da sustigne i ubije nasred ulice. On je ispalio više hitaca koja su Sandru pogodila u grudi i glavu, posle čega je iz istog pištolja presudio i sebi.

Vesti
Policija i dalje radi na rasvetljavanju ubistva u Beču (Foto: Ilustracija)

Martin, koji se bavio tetovažama, upoznao je Sandru pre godinu dana preko Fejsbuka. Odmah se zaljubio u nju, a zatim je na površinu isplivalo njegovo pravo lice.

Ilegalno držao pištolj

Policija je na mestu ubistva našla pištolj, a mediji donose informaciju da je ranije Martinu bila izrečena mera zabrane posedovanja oružja, što znači da je u ubistvo koristio pištolj koji je ilegalno posedovao

Pokazao je da je bolesno ljubomoran i da ne može da se "otkači", a kada je Sandra odlučila da prekine vezu, Martin je pokušavao sve da bi je zadržao. Čak je, prema pisanju medija, sekao sebi vene kako bi je uplašio!

Rođaci ubijene žene kažu da nisu ni slutili da je prekid veze sa Martinom za nju bila, u stvari, smrtna presuda.

- Martin je bio mišićav jer je voleo da trenira, a jednom prilikom je dospeo i na psihijatriju - rekla je Sandrina rođaka Tina D.

U utorak je Sandra krenula u sud da reši pitanje starateljstva nad sinom, pošto Lazarov otac Dejan A. živi u Srbiji. Usput je sa sobom povela sina i ostavila ga u školu. Nije znala da je Martin čeka na ulici sa pištoljem u džepu!

- Ona je moj život i sve mi je svejedno - napisao je Martin pre ubistva na svom fejsbuk profilu, očigledno aludirajući da, ako on ne može da bude sa Sandrom, onda i niko drugi ne treba da bude s njom.

Tina D. kaže da su Martin i Sandra bili oko devet meseci u vezi i da joj je on uvek pretio da će se ubiti ako ga ostavi.

- Tako je 9. maja, kada mu je izrečena zabrana dolaska u zajednički stan, pretio nožem Sandri i njenom sinu. Onda je isekao i vene. Policija ga je odvela na psihijatriju, gde je pušten istog dana, iako se znalo da je opasan. Mi smo je skrivali od njega. On je išao od porodice do porodice i molio za informacije o tome gde se Sandra nalazi. Jednom je bila dve nedelje sa sinom u Sigurnoj ženskoj kući, a potom ponovo kod majke. Govorila je da će je Martin ubiti, ali joj policija nije verovala - kazala je Tina za medije.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online