Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2018.
13:32
N. Popović - Vesti A

Akcija protiv ilegalaca iz Srbije i BiH: Kao "studenti" radili na crno

Epilog velike racije nemačke policije i carine u više saveznih pokrajina je desetak privedenih državljana Srbije, poreklom iz Sandžaka i državljana BiH. Među uhapšenima je i Ferhan Sejdović (53) iz BiH i njegov sin Murat Sejdović (29), u čijem su hotelu Sej Sandžak i građevinskoj firmi upravo uhapšeni rdili na crno.

Z. Vicelarervić
Opkolili hotel: Carinici proveravali sve goste

Kao što su pisale "Vesti", oko 1.000 policajaca i carinika su u pokrajinama Hesen, Bajern i Bremen sproveli su akciju protiv radnika zaposlenih na crno.

Kako je izjavio Mihael Bernd, predstavnik za štampu carinske službe u Gisenu, pokrajina Hesen, prvo je uhapšeno četvoro glavnoosumnjičenih.

- Oni su, prema našim saznanjima, u rođačkim vezama, a uhapšeni su u njihovoj kući u obližnjoj Gete strase u Majntalu. Potom smo ušli u njihov hotel Sej Sandžak gde su mahom smešteni radnici koji su radili za njihovu građevinsku firmu - kazao je za "Vesti" Bernd.

Z. Vicelarervić
Koordinisana akcija: MIhael Bernd

On objašnjava da je akcija izvedena zbog sumnje da je ova porodica u svojoj firmi zapošaljavala radnike na crno, te nisu poštovane minimalne radne satnice, a radnicima nisu uplaćivani ni doprinosi za zdravstveno i socijalno osiguranje.

- Među osumnjičenima je dosta onih koji imaju "studentski status", a kao dokaz podneli su potvrde Univerziteta iz Novog Pazara. Mi znamo da su te vize samo pokriće za dolazak u Nemačku, gde nisu studirali, već radili na crno na brojnim gradilištima - kaže Bernd.

Reporteri "Vesti" su pokušali da razgovaraju sa nekoliko gostiju hotela, poreklom iz Srbije i BiH, koji su zbunjeni stajali ispred objekta, orkuženi sa desetak policajaca. Međutim, to policija nije dozvolila.

- Probudili su nas oko četiri sata ujutro. Ulazili su nam u sobe i naredili da svi siđemo u lobi hotela. Ne znamo šta se dešava niti smo išta krivi, gledamo svoja posla i trudimo se da zaradimo koru hleba - uspeo je da nam kaže jedan iz grupe radnika koje smo zatekli.

Inače, u saopštenju carine u Gisenu, naglašava se da su radnici, mahom iz BiH i Srbije, u saradnji sa kriminalnim bandama "krijumčareni" putem nekoliko građevinskih firmi prijavljenih u Republici Sloveniji. Većina su bili smešteni u hotelu Saj Sandžak u Majntalu, a prilikom racije ispostavilo se da čak ni osoblje hotela nema uredne boravišne i radne papire.

Z. Vicelarervić
Pronađeni novac

Keš u kauču

Prilikom pretresa hotela familije Sejdović u Majntalu, ali i 54 druga objekta u Frankfurtu i okolini, pronađen je sakriveni novac. Tako su u jednom od stanova u kauču carinici našli sakrivenih 120.000 evra, kao i dva komada vatrenog oružja. Ukupno je prilikom ovih pretresa zaplenjeno 160.000 evra u kešu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online