Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.04.2018.
18:11
D. N. Petrović - Vesti A

Prebio ženu, pretio bombom

Drama porodice Avdić u Novom Pazaru srećno je, bez žrtava i povređenih, okončana juče pre podne. Nakon što se E. A. (65) zabarikadirao u kući u centru ovog grada i pretio da će aktivirati bombu i ubiti sebe i svakog ko pokuša da priđe, nakon dugih i iscrpljujućih pregovora koji su trajali celu noć, policiji se ipak juče oko 10 sati ujutru predao. Policija je u njegovoj kući obavila pretres i istražuje da li je uopšte imao bombu i da li se u kući nalazi još oružja.

Tanjug
Novi Pazar pod opsadom

Sve je počelo u subotu uveče kada je Avdić isprebijao suprugu, što je inače činio i više puta ranije, te je već odgovarao za porodično nasilje, a onda je repetirao pištolj i uperio ga u svoje sinove. Prema nezvaničnim informacijama, povukao je oroz, ali srećom pištolj nije opalio. Ne zna se da li je blefirao ili je zaista pištolj zakočio.

Komšiluk u panici

Komšije uhapšenog Avdića kažu da su celu noć sa strepnjom pratile šta će se dogoditi i naglašavaju da je policija dobro postupila što nije primenjivala silu. Za E. A. ističu da je dobar komšija, ali da je sa suprugom i članovima porodice stalno imao konflikte i da je bio sklon porodičnom nasilju.

Kad je čuo da je jedan od sinova pozvao policiju, E. A. je pustio ženu i sinove da izađu iz kuće, ali im je i rekao da ima ručnu bombu i da će je aktiviratri ako policija dođe i pokuša da ga uhapsi zbog porodičnog nasilja. Sa njim u kući ostala je samo njegova nepokretna majka, koja je u kući bila i prilikom predaje. Veruje se da je ona najviše uticala da se bez izazivanja težeg incidenta preda.

Ispred porodične kuće Avdića, inače ugledne novopazarske porodice, odmah se pojavilo nekoliko policijskih vozila, policajci su ušli i u dvorište, ali nijednog trenutka nisu pokušavali da uđu u kuću i da ga silom uhapse.

- Tokom noći u Novi Pazar je stigao i specijalni pregovarački tim MUP-a Srbije koji je E. A. dugo pozivao i ubeđivao da baci oružje i preda se. Juče oko deset časova, on se dobrovoljno predao, a nakon što su mu stavljene lisice na ruke počeo je pretres kuće - kažu nezvanično u novopazarskoj policiji.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome da li je pištolj bio pun, da li je hteo da puca i da li je posedovao ručnu bombu i još neko oružje. On je uhapšen i biće mu određeno policijsko zadržavanje, a potom će ga u nadležnost preuzeti pravosudni organi. Verovatno će biti ispitano i njegovo psihičko stanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online