Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.03.2018.
13:11
Vestionline, Kurir, Blic A

Serija bizarnih zločina po Srbiji: Svima je zajednički ovaj stravičan detalj

U prvih nekoliko dana marta u selima širom Srbije policija je primetila neobične zločine - pronađeno je nekoliko beživotnih tela, ali sva su bila u štalama!

A. Čukić
Serija bizarnih zločina

Ove smrti nisu povezane i dogodile su se u različitim selima, ali svima je zajedničko mesto zločina - među životinjama.

U Irigu 1. marta u svinjcu koji se nalazi u dvorištu porodičnog domaćinstva Miškićević, pronađeno je telo 25-godišnjeg muškarca. Telo mladića pronađeno je sa brojnim povredama od ugriza svinja, a viši javni tužilac naložio je obdukciju tela kako bi se utvrdio uzrok smrti nesrećnog mladića.

Veterinar ubijen pa bačen kod krava

Istog dana u selu Aleksandrovo kod Nove Crnje pronađeno je beživotno telo muškarca Milana Bibina (52). Ubrzo je otkriveno da je u pitanju veterinar i da je njegova smrt bila nasilna.

Naime, ubrzo je otkriveno da je veterinar pretučen nasmrt i za njegovo ubistvo osumnjičene su i uhapšene četiri osobe.

Ubijeni veterinar živeo je sam i njegovo telo pronašao je komšija.

"Čovek je dolazio kod Milana da ga zamoli da mu kao veterinar nešto pomogne oko stoke. Odmah je primetio da nešto nije kako treba, stvari u kući su bile ispreturane, a vrata od štale otvorena. Šok kakav ne pamti usledio je kad je među kravama ugledao Milanovo krvavo telo", ispričao je jedan od komšija.

Ubio šuraka (52), sakrio ga u štalu, pa zapalio

Nekoliko dana ranije u selu Retkocer kod Medveđe uhapšen je Perovan Č. (42) zbog sumnje da je zadavio Milana Bojića (56), brata svoje nevenčane žene, a potom njegovo telo odvukao u štalu i zapalio ga.

"Milan je živeo u kući sa sestrom i njenim nevenčanim suprugom Perovanom Č. Bio je invalid od rođenja zbog čega se nije ženio i nije imao svoju porodicu. Kada je izbio požar u njegovoj štali mislili smo da je reč o nesreći. Njegova sestra i zet delovali su šokirano. Kada su vatrogasci pronašli ugljenisano telo, rekli su da je Milan otišao negde tri dana ranije i da su bili zabrinuti za njega", kaže jedan Bojićev rođak.

Prema njegovim rečima, meštane Retkocera prekjuče su uznemirili policija i inspektori koji su priveli na razgovor Milanovu sestru i njenog muža.

"Milanova sestra slomila se u policiji i ispričala šta se dogodilo njenom bratu. Navodno je rekla da se njen nevenčani muž iznervirao i da je golim rukama zadavio Milana u kući, a potom njegovo telo odvukao u deo štale u kojem se skladišti seno. Zapalio je i seno i Milanov leš, kako bi prikrio tragove zločina.

Nesrećni Milan izgoreo je do neprepoznatljivosti, ali je obdukcijom utvrđeno da nije stradao u plamenu, već da je bio mrtav i pre izbijanja požara", kaže sagovornik.

Bojićev rođak dodaje da niko sa sigurnošću ne zna šta je motiv užasnog zločina, ali se pretpostavlja da su se pokojni Milan i njegov zet posvađali zbog novca.

"Milan je donedavno živeo sam. Imao je stoku, traktor, kosačicu, mašinu za baliranje sena i druge poljoprivredne mašine, a primao je i socijalnu pomoć kao invalid. Njegova sestra koja je živela u Zaječaru, nedavno se razvela i došla kod njega u Retkovač. Tu je upoznala Perovana i dovela ga da živi sa njom i bratom. Milan je na njihov nagovor rasprodao sve mašine i stoku, jer su ga ubedili da ne može više da brine o životinjama", kaže rođak i dodaje da su mu njih dvoje izvlačili novac.

Pronađen mrtav sa ugrizima svinja po telu

Na salašu kod Šida, u ekonomskom delu porodičnog domaćinstva, u oboru za svinje, 5. marta pronađen je mrtav Srbobran L. (75).

Na glavi i telu čoveka bili su vidljivi ugrizi od svinja. Njegov sin Branislav (34) rekao je istražnim organima da je poslednji put video oca, koji mu je tada rekao da ide u obor da nahrani svinje. Po nalogu Tužilastva biće urađena obdukcija tela kako bi se utvrdio uzrok smrti, prenela je lokalna televizija Sremska.

Glava žene u štali

Jedan od najjezivijih slučajeva smrti u štali dogodio se 2014. godine u selu Dobričevo u Ćupriji kada su radnici pronašli ostatke ljudskog tela, tačnije glavu ženske osobe u štali.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online