Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.07.2010.
15:49
Vestionline A

Pilot Zoran Modli i putnici izbegli nesreću u zapaljenom avionu

Mlaznjak "cesna 550 citation 2" srpskog avioprevoznika "Prins Aviejšn" (Prince Aviation), u četvrtak po podne izleteo je s piste prilikom sletanja na aerodrom na ostrvu Braču i zapalio se, ali su troje članova posade i dvoje putnika ostali nepovređeni.

Avion "Prins aviejšna" kojim je upravljao Zoran Modli
 


Letelicom je upravljao poznati srpski pilot i novinar Zoran Modli (62), kopilot je bio Miloš Stanojević (33), a stjuardesa Senka Vukelić (28). Svi iz aviona su odvezeni u policiju u mesto Supetar, gde su dali izjave o okolnostima incidenta.

”Prins aviejšn” - 21 godinu sa vama

Kompanija ”Prins aviejšn” je, inače, osnovana 1989. pod nazivom ”Prins er” (Prince Air) i imala je prvi komercijalni let 1991. godine. U floti sad ima jednu savremenu ”cesna 560 citation XLS”, dve ”cesne 550”, tri ”cesne 172” i elisne ”pajpere”.

Kako prenose hrvatski mediji, u avionu koji je leteo na relaciji Tirana - Brač, bili su i Damir Fazlić (35), savetnik albanskog premijera Salija Beriše, poslovni partner porodice Petrač, "upleten u čitav niz korupcionaških skandala u Srbiji, Albaniji i Bosni", kao i beogradski advokat Ivan Zogović (52). Fazlić je, inače, britanski, a Zogović američki državljanin...

Njih dvojica zaputili su se iz Tirane na Brač, a u Bolu ih je čekala jahta "Nina", kojom je trebalo da otplove na krstarenje po Jadranu. Mlaznjak je, po sletanju, probio je ogradu bračkog aerodroma, požar na avionu ugasili su vatrogasci, a mesto nesreće je bilo pod stražom do početka uviđaja.

"Cesna 550 citation 2" je novi avion, koji postiže visine veće i od "erbasa". Flota srpskog avioprevoznika Prins aviejšna jedna je od jačih u regionu, navode hrvatski mediji.


Fazlić ispitivan i zbog Đinđićevog ubistva

Kako prenose hrvatski mediji Fazlić, rođeni Višegrađanin, je nećak Jovice Stanišića. Kako navode, Fazlić je krupan igrač "povezan s političkom elitom i podzemljem. Dok savetuje Berišu, njegov konzorcijum oprema albanske škole računarima. Jedna pošiljka zaplenjena je lane u Italiji. Ispostavilo se da je reč o krivotvorenoj robi.

Fazlić je bio uhapšen i ispitivan u vezi sa ubistvom srpskog premijera Zorana Đinđića. Za vreme rata u Bosni izbegao je u Veliku Britaniju i dobio njihovo državljanstvo. Napravio je karijeru po povratku u domovinu. Savetovao je premijera Edhema Bičakčića, a nekoliko njegovih poslova istražuje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Zoran Modli - novinar, disk-džokej, pisac i pilot

Zoran Modli je tokom osamdesetih godina bio nekonvencionalan radio-voditelj popularne emisije „Ventilator 202”, gde su promovisani mnogi od „istorijskih” bendova kao što su EKV ili „Partibjekersi”. Kasnije, on je vodio radio-šou „Modulacije”, a potom i ZAIR (Zakon akcije i reakcije), emisiju posvećenu kompjuterima i novim tehnologijama. U isto, međutim, radio je i kao pisac, autor mnogih reklama, a proveo je i više od 20 godina u JAT-u pilotirajući „boingom 727”.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online