Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.09.2017.
09:40
blic.rs A

Šta se dogodilo na Dorćolu: Ko je mladić ubijen u okršaju sa policijom?

U krvavoj drami ispred Konobe "Akustik" na Dorćolu hicima iz policijskog pištolja ubijen je Beograđanin Luka Mišković (27).

N. Đurović
Ubijeni mladić odranije poznat srpskoj policiji

Prema navodima policije, Mišković je ubijen prilikom hapšenja, a kako saznaje "Blic", njegovom ubistvu prethodila je žučna svađa sa Jakšom Šćekićem (33), vlasnikom kafane u kojoj se mladić kobne večeri provodio.

Naime, prema saznanjima lista, u kafani je došlo do verbalnog koškanja između Miškovića i ljudi.

Oporavlja se u Urgentnom

Jakša Šćekić (33), vlasnik Konobe "Akustik", nakon pucnjave prevezen je u Urgentni centar u Beogradu, gde se oporavlja od zadobijenih povreda.

- U jednom momentu on je pobesneo, pretio konobaricama da će da ih pobije. Molili su ga da se smiri, ali on je pretio, pa su ga gazda i dečko iz obezbeđenja izbacili i pozvali policiju. Tada su za njima izašla i dva policajca koji su tu bili gosti. Posle sam čula da je taj dečko otišao negde i vratio se posle nekoliko minuta sa dva pištolja i počeo da puca na njih - priča za "Blic" jedna od gošći kafane koja je želela da ostane anonimna.

Mišković je pucao u vlasnika kafane Šćekića i pogodio ga u rame.

Kako je saopštio MUP, nakon što je Šćekić upucan, "pripadnik MUP prilikom hapšenja lišio je života Luku Miškovića koji je prethodno pucao u policajce i vlasnika restorana". Oni su dodali da se ispituju sve okolnosti.

Kako "Blic" saznaje, ubijeni Mišković odranije je poznat policiji. On je hapšen i osuđivan, zbog dilovanja droge, teških telesnih povreda, nasilničkog ponašanja, ali i zbog napada na policajce i pokušaja ubistva.

Kriminalna istorija ovog mladića prepuna je krivičnih dela, a dosta njih je počinio sa tek navršenih 20 godina.

Takođe, ovo nije prvi put da je Mišković pravio probleme prilikom hapšenja. Tako je u maju 2010, kada je imao svega 20 godina, bio ranjen kada je potegao pištolj na policijsku patrolu.

Kako je "Blic" tada pisao, policija je pokušala da ga legitimiše nedaleko od parka Manjež, a on je umesto lične karte izvadio pištolj i uperio ga u pravcu policije. Jedan policajac je tada u znak upozorenja ispalio metak u vazduh, ali se mladić nije obazirao na to i odbacio oružje, već je pištolj i dalje držao uperen u policajca i njegovog kolegu.

U tom trenutku policajac je pucao u pravcu Miškovića i ranio ga u ruku u kojoj je držao pištolj.

Međutim, to je samo jedan deo kriminalne prošlosti ubijenog mladića. Dve godine nakon ranjavanja, Mišković je uhapšen zbog pokušaja ubistva Ognjena M. iz Podgorice. On je tada sa još dvojicom vršnjaka u oktobru 2012. godine, u parku na Kalemegdanu, pokušao iz zasede da ubije Ognjena i to sve zbog nesporazuma oko narkotika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online