Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.07.2017.
01:00
Vesti A

Ogorčeni otac devojčice koju je pregazio sin vlasnika "Pinka": Boli što ismevaju smrt mog deteta

Prošle su četiri godine od pogibije moje ćerke Andree... Pokušavam da nađem smisao života, ali sve mi je teže. Da je živa, Andrea bi danas imala 21 godinu, a danas za mene postoji samo istina o smrti mog deteta. Ipak, porodicu najviše boli što ismevaju smrt mog deteta, a veštak je u sudnici praktično proglasio samoubistvo moje ćerke... Kao da se moja Andrea bacila pod vozilo Aleksandra Mitrovića. A, to nije istina jer moja Andrea nije bila samoubica!

A. Čukić
Na suđenju bilo svega - svedoka koji nisu govorili istinu, očevidaca koji ne žele da svedoče...

Ovo je za beogradske medije rekao Savo Bojanić, otac Andree Bojanić (17), koja je 18. jula 2013. godine poginula kada je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici u Beogradu na nju džipom naleteo Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića.

Bojanić je za beogradske medije kazao da Andreina smrt boli porodicu kao prvog dana.

- Te večeri kada se tragedija dogodila imao sam jak osećaj da nešto nije u redu, ali nisam tome pridavao veliki značaj. Tek sutradan ujutro me pozvala sestra i rekla mi šta se desilo. Ne znam šta sam osećao, da li samo boli ili i bes zbog toga što mi je sin čoveka kojeg takoreći poznajem usmrtio dete. Od tog trenutka posvetio sam se samo jednoj stvari, a to je da saznam punu istinu o tragediji - rekao je Savo Bojanić za medije.

On dodaje da je odmah krenuo u potragu za informacijama.

- Na pitanje da li je Andrea zakoračila na crveno dobio sam odgovor "da" i to je tačno. Međutim, ono što boli jeste da su se izdešavale stvari o kojima sada nije trenutak da govorim jer ne želim da ugrozim postupak - kazao je za medije Bojanić.

Njega je, kako je priznao, zabolelo što je Aleksandar pobegao s mesta nesreće, ali je ipak smogao snage i susreo se kasnije s njim.

- Nisam odrastao u okruženju da bih se svetio, smatram da je razgovor rešenje. Nije nikakva tajna da je Željko Mitrović došao do broja mog telefona, niti da smo seli za sto kao dva roditelja i razgovarali. Bio je to dug, iscrpljujući razgovor - rekao je Bojanić.

Činjenice

* 18. jula 2013. Aleksandar Mitrović u Ustaničkoj ulici kolima naleteo na Andreu Bojanić
* veštaci su utvrdili da je na semaforu za pešake bilo crveno svetlo
* Mitrović pobegao s mesta nesreće i nekoliko sati kasnije se u pratnji oca pojavio u policiji
* u pritvoru bio do 5. oktobra 2013.
* suđenje počelo u februaru 2016. godine, a nastavak postupka zakazan je za septembar

Otac nastradale Andree kaže da je na suđenju bilo svačega.

- Bilo je tu svedoka koji nisu govorili istinu, očevidaca koji ne žele da svedoče, veštaka koji su pomešali povrede na telu mog deteta. Ipak, porodicu najviše vređa što neko i dan-danas ismeva Andreinu smrt i tu tragediju. Neko smrt moje ćerke zloupotrebljava, koristi i ucenjuje - istakao je otac nastradale tinejdžerke.

Brat teško podneo

Savo kaže da mu je najteže palo da sinu iz drugog braka saopšti da mu je sestra nastradala. Njihov poslednji susret dogodio se neposredno pre tragedije, kada su došli do Andreine škole.
- Tada su se poslednji put sreli. On je njen odlazak veoma teško podneo - rekao je Bojanić za beogradske medije.

 

Optužnica bez promene

Tokom suđenja veštaci su rekli da je Andrea Bojanić od zadobijenih povreda izdahnula na licu mesta i da ne bi preživela čak i da je Mitrović pokušao da joj pruži pomoć. Zbog toga se spekulisalo da bi tužilaštvo moglo da ublaži optužnicu protiv sina vlasnika Pinka i da ga ne tereti za nepružanje pomoći posle dela. Međutim, to se nije dogodilo i Aleksandra Mitrovića tužilac i dalje tereti za ovo krivično delo.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online