Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.03.2017.
12:58
blic.rs A

Srbin koji je ucenio Holivud je sin bivšeg šefa policije: Evo kako je "pao"

Momčilo Đinović (26) koji je ojadio čuveni filmski studio za milione, sin je bivšeg visokog policijskog funkcionera.

Mladić, koji je uspeo da navedene čuveni "20th Century Fox" da mu uplati devet bitkoina čija je vrednost 1,3 miliona dinara da ne bi pre svetske premijere objavio na internetu film "Boss baby", sin je Radoslava Đinovića koji je svojevremeno otišao u penziju sa mesta načelnika Službe za borbu protiv terorizma i ekstremizma u MUP-u.

- Momčilo je živeo sam. I živeo je kako je hteo - kratko je rekao Radoslav.

Đinovića oni koji poznaju opisuju kao mladića koji voli noćni provod, kompjutere i kao pravog zaljubljenika u holivudske blokbastere, posebno ekranizacije stripova.

Miran i povučen

Momčila ipak komšije u okolini SC "Tašmajdan", gde poslednjih godina iznajmljuje stan, znaju samo iz viđenja.

- Vlasnik taj stan nije dugo mogao da izda. Momka slabo ko zna. Živeo je sam, tu i tamo mu je neko dolazio u goste - pričaju komšije.

Mladićevi poznanici, koji su šokirani hapšenjem, opet kažu da je i te kako društven i da je veliki ljubitelj stripova i filmova "Marvel".

- On je poreklom iz Smedereva, u Beograd se doselio zbog studija. Jedno vreme je živeo sa devojkom i još nekim cimerima. I tada je obožavao "Marvela" u superheroje. Istetovirao ih je po celom telu, najveća koju ima je Supermen - priča Momčilov poznanik.

Ljubitelj stripova

I Momčilove društvene mreže svedoče koliko je opsednut junacima stripova. On naime na svim profilima ima brojne citate iz stripova i logo "Marvela", jednog od najpoznatijih izdavača stripova. Sem toga često kači citate iz holivudskih blokbastera i scene iz pojedinih hit fimova.

Poznanicima nije poznato ni kako mu je Đinović nabavio kopiju filma, ali ni kako je došao na ideju o uceni.

Đinović se naime bavi IT tehnlologijama, a poslednje zaposlenje imao je 2013. kada je radio kao sistem administrator u jednoj građevinskoj firmi, gde se zadržao svega tri meseca. Zaposleni u ovoj firmi kažu da je bio dobar drug, kao i da je mnogo voleo da izlazi.

- Bio je fin i ljubazan mladič. Ne sećam se kako je radio, ali pamtim ga po tome da je mnogo voleo da izlazi i da se provodi - kaže jedna od zaposlenih.

On će u četvrtak biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

Još u februaru nabavio kopiju filma

Đinović je uhašen u Beogradu u akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP Srbije i njemu je po nalogu tužioca za visokotehnološki kriminal određen policijski pritvor do 48 sati.

Na meti su mu se našle čuvena produkcijska kuća "20th Century Fox" i distributerska kompanija "MCF MegaCom Film", koje je ucnejivao filmom "Boss baby", koji je produciorao "Drimvorks" slavnog reditelja Stivena Spilberga.

Đinović je u februaru pribavio još neobjavljenu kopuju filma. Mladi Beograđanin je potom mejlom stupio u kontakt sa  obe kuće od kojih je tražio da mu se na bitkoin novčanik uplati ukupno 25 bitkoina. Poručio im je da će film javno objaviti na internetu pre svetske premijere ako ne ispune njegov zahtev.

Iako zvuči naivno tržišna vrednost ove transakcije je znatna - više od tri miliona dinara, odnosno oko 24.000 evra!

Ucenjivač je na ovaj način verovatno pokušao da sakrije svoj dientitet, a obzirom na to da se uplate i isplate bitkoina na internetu mogu obavljati anonimno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online