Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 31.10.2016.
12:10
Tanjug, Vestionline A

Rezultati DNK sa oružja danas, ali...

Službe MUP-a će u ponedeljak imati rezultate DNK analize sa oružja nađenog u blizini porodične kuće premijera, ali zbog dalje istrage neće odmah biti poznati javnosti.

Tanjug
Mesto gde je oružje pronađeno

Zamenik načelnika Nacionalnog kriminalističkog centra Dragan Mijović je pojasnio da je bitno za tragove, koji treba da dobiju status materijalnih dokaza, ne samo da se otkriju, već i momenat kada će da se obelodane javnosti.

- Policija ima prednost u odnosu na počinioce tako što dolazi do tragova, ako se objavi prerano policija gubi tu prednost. Počinioci mogu da utiču na svedoke, unište dokaze - rekao je Mijović gostujući na TV Pink.

On je pojasnio da se ispitivanja još rade, da je dopuna uviđaja bila juče, a da je uviđaj započeo u subotu po mraku, te da forenzičari traže sve što može da ukaže na počinioce, a to su otisci, DNK materijal... 

Koje su bile namere?

Bivši direktor BIA Andreja Savić kaže da nije smelo da se dogodi da se takav arsenal naoružanja nađe u blizini kuće visokog državnog funkcionera i da to ukazuje na ozbiljne propuste službi bezbednosti.

- Ne može se samo fizičkom zaštitom ostvariti bezbednost štićenih ličnosti. Ključ svega je u prikupljanju obaveštajnih i kontraobaveštajnih podataka. Ako nemate obaveštajne podatke vi ste u problemu. Treba doći do namera počinioca - naglašava Savić.

Dodaje da je takav arsenal oružja ozbiljan signal, te da stvari ne treba potceniti već slučaj treba istražiti do kraja.

Nema bezbednosti u centru Beograda

On kaže da je poslednjih godina primetna razgradnja nacionalnog sistema bezbednosti, te primećuje da je Srbija u procesu pridruživanja i otvorenosti zaboravila na nacionalne interese. 

- Posle 2000. godine imali smo snažna nastojanja zemalja sa zapada koje su sugerisale da idemo ka ukidanju pojedinih službi bezbednosti - pojašnjava on.

Dodaje da najviši državni funkcioneri treba da koriste rezidencije zbog bezbednosti, a time se i službama koje ih štite olakšava posao. 

Podseća da i bivši premijer Vojislav Koštunici nije želeo da se iseli iz porodičnog stana u centru Beograda, te ponavlja da se štićenim licima u centru grada jednostavno ne može obezbediti visok stepen zaštite.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2016. 14:15
Толико нелогичности у свим вјестима до сада а које вређају здраву логику и памет.....заиста ми није најјасније! ПРВО: Да обични шетач, грађанин је прошао тим путем и примјетио сандуке са зољама, бомбама и другим оружјем и то пријавио надлежним лицима.....?! ДРУГО: Синоћ је министар Стефановић рекао како је забиљежено 97 или 98 "безбједоносно интересантних" лица да су се налазили баш на том подручју дан , два прије проналаска тог арсенала.....баш у дјелу гдје зиви породица премијера.....?! Онда се питам шта је и какав је посао безбједоносних служби? И да ли ико нормалан може вјеровати оваквим небулозама.....? Ја....НЕЕЕ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online