Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.06.2010.
18:02
B92 A

Kalinić samleo žrtvu u mašini za meso!

Odbegli pripadnik kriminalnog "zemunskog klana“ Sretko Kalinić, koga je u Zagrebu upucao drugi pripadnik tog klana Miloš Simović, priznao je hrvatskoj policiji da je tragove ubistava koja je počinio uklanjao i tako što je, između ostalog, jednu od žrtava samleo u mašini za mlevenje mesa!

Sretko Kalinić


Naime, novinar zagrebačkog "Jutarnjeg lista" Gordan Malić rekao je danas za B92 da je Kalinić u zatvoru dao dva iskaza.


U prvom, Kalinić je priznao učešće u dvadesetak ubistava, počinjenih u regionu i u jednom delu Evrope, a, između ostalog, priznao je ubistva u Holandiji i u Španiji, rekao je novinar i dodao da je Kalinić priznao i da je tragove ubistva Španiji otklonio tako što je žrtvu "samleo u mašini za mlevenje mesa", navodi Malić.


On je rekao da je Kalinić priznao i ubistvo u Hrvatskoj, da policija sumnja da je reč o srpskom kriminalcu Cvetku Simiću, ali da je Kalinić rekao da je to ubistvo počinio Miloš Simović.


"Koliko sam čuo, i Simović je isto to za svog bivšeg prijatelja rekao srbijanskoj policiji”, naveo je Malić.


Kalinić je priznao ubistvo zaštićenog svedoka u postupku protiv ubica Zorana Đinđića i Zorana Vukojevića Vuka, dodao je Malić i naveo da je moguće da ukoliko Kalinić rasvetli pozadinu ubistva Vukojevića srpska policija dođe i do samih naručioca ubistva Đinđića.


B92 je, pozivajući se na anonimne izvore, objavila je da je Miloš Simović u Zagrebu hteo da ubije Kalinića da bi sve optužbe za dela za koja su obojica osuđeni prebacio na njega.

Kalinićev iskaz validan samo ako je dat pred istražnim sudijom


Portparol Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić izjavila je danas da će iskaz koji je pred hrvatskim organima dao Sretko Kalinić moći da bude korišćen u postupcima za rasvetljavanje krivičnih dela u Srbiji samo ukoliko je dat pred istražnim sudijom, uz prisustvo branioca. Kovačević Tomić je za Tanjug objasnila da bi u tom slučaju Kalinić u nekom budućem sudskom postupku pred srpskim sudom mogao biti saslušavan putem video-bima. Prema njenim rečima, ono što Kalinić govori policiji u informativnom razgovoru ne može se pred našim sudom koristiti kao dokaz, ali može biti putokaz šta treba proveravati i u kom pravcu dalje voditi istragu. "Upotreba njegovog iskaza zavisi od toga u kojoj je formi taj iskaz i u kom svojstvu ga je dao", rekla je Kovačević Tomić. 

Miloš Simović osuđen je na 40 godina u procesu protiv "zemunskog klana", a na 30 godina zbog učešća u atentatu na Zorana Dinđića.


Obe presude su pravnosnažne i Simović je, prema zakonu, isključivo u nadležnosti Specijalnog suda. Niko nema pravo da sa njim razgovara bez dozvole sudije Specijalnog suda.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online