Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 21.09.2016.
00:10
Vesti A

Kako je podmetnuta afera Ognjanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović, roditelja osmogodišnje Tijane Ognjanović, za koju su prikupljani dobrovoljni prilozi kako bi se lečila u Americi. Nesrećna devojčica je pre operacije preminula.

facebook.com/Tijana-Ognjanovic-Ponos-Srbije
Uzaludna borba za život: Tijana Ognjanović

Posle dve odvojene istrage, time je po svemu sudeći stavljena tačka na kraj slučaja koji je skandalizovao Srbiju. U tužilaštvu kažu da u istrazi nisu nađeni dokazi koji bi opravdali podizanje optužnice protiv roditelja devojčice za prevaru i pranje novca.

Devojčici je bila neophodna transplantacija srca, pa su građani za kratko vreme prikupili 2,6 miliona evra. Međutim, devojčica je jula 2013. godine preminula pre neophodne operacije.

U istragu se uključio i američki FBI koji je proverio račune Ognjanovića i izveštaj poslao Višem sudu. Posle istrage u Srbiji i Americi gde su Ognjanovići imali račune, zaključeno je da nema dokaza za prijavu koju je krajem 2014. godine podneo MUP Srbije da su nenamenski trošili novac građana uplaćivan za lečenje njihove ćerke u jednoj klinici u SAD.

Inicijator afere napredovao

Osoba iz MUP Srbije koja je bila inicijator cele lažne afere oko Ognjanovića, posle ovog epiloga, ne da je kažnjena, nego je u međuvremenu i uznapredovala i sada drži jednu od najvažnijih pozicija u MUP Srbije.

N. Đurović
Prošli kroz užas: Nebojša i Jelena Ognjanović

Kako "Vesti" nezvanično saznaju iz istrage, hajka koja je potom pokrenuta na Ognjanoviće da su uzeli novac bila je iskonstruisana, te da ni jedan jedini evro nisu digli sa računa za svoje potrebe.

- Sve su izmislili jedan srpski tajkun poznat po druženju sa atraktivnim pevačicama, koji je svojoj prijateljici iz vrha MUP Srbije tvrdio da to lečenje košta mnogo manje i da je u pitanju prevara. Ona je potom po MUP-u počela da priča kako zna da je u pitanju prevara, da to lečenje košta mnogo manje. Onda su iz vrha MUP-a započeli hajku na Ognjanoviće i u to su se uključili mediji. Po srpskom zakonu, Ognjanovići su mogli da uzmu i potroše sav novac ostao na računu, nije bilo zakonskih prepreka, već samo moralnih. Međutim, oni to nisu uradili. Kupili su jedan neophodni aparat za beogradski Institut za majku i dete, koji je plaćen najpovoljnije što je bilo moguće u tom trenutku. Firma koja ga je nabavila naplatila je minimalnu proviziju. Ni jedan jedini evro Ognjanovići nisu skinuli sa računa za svoj račun. Ceo slučaj je iskonstruistan u jedan malo je reći užasan događaj. Osobe koje su pokrenule lažnu aferu možda ne mogu krivično da odgovaraju, ali svakako imaju moralu i ljudsku odgovornost za pakao koji je ova porodica prošla. Jedva je izbegnuto hapšenje Ognjanovića na čemu se insistiralo iz vrha MUP Srbije, tražeći da budu u pritvoru dok se istraga ne završi - kaže izvor "Vesti" koji je bio uključen u istragu.

POVEZANE VESTI

Petak 23.09.2016. 15:29
"........ Sve su izmislili jedan srpski tajkun poznat po druženju sa atraktivnim pevačicama, koji je svojoj prijateljici iz vrha MUP Srbije tvrdio da to lečenje košta mnogo manje i da je u pitanju prevara. Ona je potom po MUP-u počela da priča kako zna da je u pitanju prevara, da to lečenje košta mnogo manje. Onda su iz vrha MUP-a započeli hajku na Ognjanoviće i u to su se uključili mediji........"
Petak 23.09.2016. 16:00
Да је среће сви актери лажних оптужби би били похапшени а сви медији који су учествовали у медијском линчу родитеља након ових нових доказа би у свим ударним вијестима упутили јавно извињење родитељима....мада знам да њима то није ни најмања сатисфакција након свих ових година пакла и лажи !!! Ево јавно се извињавам породици Огњановић јер су ме медији управо својим лажима натјерали да мислим како су били лопови и да вјерујем у све оне страшне ствари.....Срамота ме је што сам подлегла утицају медија.......тууууугооооо моја !!!
Petak 23.09.2016. 16:08
Да је правде и права у јавност би се јавно обзнанило ко је тај тајкун...ко је та његова пријатељива из врха МУП-а и ко су актери ове срамне подвале! Јавно, име и презиме и слику у штампи...медијима и на плакатима широм Србије да људи могу у лице да им пљуну !!! Да се једном стане на траг и да се заустави медијска лаж и подвала....јер ово је нешто најсрамније и најподлије. У медијима може да пише шта ко хоће...и коме шта падне на памет....Доста је више!!! Министре Стефановићу почни да хапсиш багру и људски отпад... !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online