Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.08.2016.
21:46
Vesti A

Srpski ministri u panici zbog Madam

Podgoričanka Ema Đuhić (24), koja je uhapšena nakon što je policija kod nje našla 7,5 grama kokaina prilikom pretresa na luksuznoj jahti u Porto Montenegru u Tivtu, puštena je na slobodu posle saslušanja u policiji.

Facebook/Zeljka Rolovic
A ako madam Željka progovori...

Zajedno s njom, kako su "Vesti" već pisale, saslušani su Kotoranka Željka Rolović (39), Vana Simić (22) iz Loznice, Aleksandra Radojević (26) iz Beograda i Marko Lušić (30) iz Zagreba, ali oni nisu uhapšeni, već su posle davanja izjave odmah pušteni.

Borko Vukašinović, branilac Eme Đuhić, rekao je da je nađeni kokain bio za ličnu upotrebu.

- Ta droga nije bila ni za kakvu prodaju, niti nelegalan promet - preneli su mediji reči Borka Vukašinovića.

Ema Đuhić je, da podsetimo, funkcionerka vladajućeg DPS-a, na čijem je čelu Milo Đukanović, a političke ambicije ima i Vana Simić, koja se na predstojećim lokalnim izborima u Bijeljini nalazi na odborničkoj listi Napredne Srpske, ekspoziture Srpske napredne stranke za BiH.

VIP cenovnik*

- seks sa starletom 500 do 2.000 evra, plus avio-karte
- seks sa misicom 300 evra po satu
- sat seksa sa modelom 200 evra
- večera i seks sa stareltom 500 evra u Beogradu
- pevačica srednjeg nivoa od 300 do 1.000 evra
- glumice od 400 do 1.500 evra
- TV voditeljke od 300 do 800 evra
* istraživanje NVO Sigurna pozicija

Njih dve našle su se u centru skandala, a sada su zbog saslušanja Željke Radulović, poznatije kao Madam Željka, u panici i mnogobrojni srpski tajkuni i političari.

Madam Željka je, navodno, glavna osoba za organizovanje prostitucije na visokom nivou, koju mnogi zovu i jahting prostitucija, a beogradski mediji pišu da čak i srpski ministri sada strepe od onoga što bi Željka Rolović mogla da kaže.

Nema rešenja

Krimonolog Zlatko Nikolić smatra da u Srbiji postoje tri vrste najstarijeg zanata na svetu i da iza svih stoje dobro organizovane grupe ljudi.
- Imate devojke koje dežuraju na auto-putu, zatim one koje dolaze po pozivu i treću vrstu, takozvane elitne prostitutke. One uglavnom ciljaju biznismene, fudbalere, političare. Veliki novac se obrće, pa je zato prostitucija u fokusu svih organizovanih kriminalnih grupa. Elitnu prostituciju nije moguće sprečiti, ali je moguće ublažiti je - smatra Nikolić.

Jer, kako pišu mediji, "ako ona progovori, saznaće se za koje je sve srpske političare i biznismene organizovala lude seks-orgije na jahtama i kome je sve podvodila devojke po ceni od 1.200 evra za dan"!

Nekoliko lanaca VIP prostitucije

U Srbiji funkcioniše nekoliko lanaca organizovane prostitucije za takozvane VIP klijente.
- Njima se podvode pevačice, glumice, voditeljke, a cene su od 1.000 do 5.000 evra za noć. Međutim, pojavljivanje brojnih starleta u medijima snizilo je cenu usluga VIP prostituki, pa najvišu cenu sad malo ko hoće da plati - pišu mediji.

- Jedan aktuelni ministar u srpskoj vladi čak se raspitivao šta je ona sve pričala u crnogorskoj policiji i da li su joj uzimali telefon. Uplašio se da ne procuri njegova prepiska jer bi posle tog skandala morao da podnese ostavku, a samo što je izabran. Inače, ona u telefonu ima sve njegove želje i imena devojaka koje je tražio. Bilo je čak i lascivnih poruka u smislu šta bi on voleo da mu devojke rade, svakakve gadosti - pišu mediji koji takođe navode da je Željka Rolović za "dobro obavljen posao" nedavno od jednog srpskog ministra dobila skopoceni audi!

Prodaja ljubavi u EU

DOZVOLjENO:
* Portugal - Prostitucija nije kriminalna aktivnost još od 1983, ali nema zakona koji štiti prodavačice ljubavi
* Švajcarska - Bordeli su legalizovani 1992. godine, a prostitutke imaju sva prava kao i drugi zaposleni
* Holandija - Javne kuće su dozvoljene od 2000, a prostituke imaju prava kao svi drugi zaposleni punoletni građani
* Nemačka - "Erotski saloni" legalni su od 2002. u određenim kvartovima. Prostitutke štiti ugovor, a imaju i pravo na pomoć za nezaposlene.
* Belgija - Prostitucija je dozvoljena. Postoje i javne kuće, a sve je zasnovano na dobrovoljnoj bazi. Podvođenje je kažnjivo.

ZABRANjENO:
* Švedska - Prva evropska zemlja koja je odlučila da kažnjava klijente. Korisnik rizikuje visoku kaznu, srazmernu primanjima. Prostitutke se smatraju žrtvama i zakon ih ne goni
* Norveška - Od 2009. godine kažnjavaju se klijenti prostitutki. Zakon je još oštriji nego u Švedskoj jer Norvežanin može da bude kažnjen čak i ako je usluge prostitutke koristio u inostranstvu.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online