Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.10.2015.
19:48
mondo rs A

Velika međunarodna akcija: Razbijena auto banda!

Zajedničkom akcijom policija Srbije, Mađarske i Slovačke, presečen je međunarodni lanac kradljivaca automobila.U toj akciji za sada je uhapšeno 20 lica i zaplenjeno 39 vozila, saopštili su danas predstavnici mađarske i srpske policije.

Tanjug
Velika akcija: Uhapšeno 20 osumnjičenih (Foto: Zamenik direktora policije Mađarske Tibor Takač, pomoćnik direktora policije Srbije Bogoljub Živković i načelnik službe protiv organizovanog kriminala Dejan Kovačević

Na zajedničkoj konferecniji za novinare na graničnom prelazu Horgoš - Reske (sa mađarske strane), načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Kovačević rekao je da je na teritoriji Srbije uhapšeno 10 lica i zaplenjeno 29 automobila, od čega je za devet potvrđeno da imaju falsifikovane brojeve šasija, dok se na ostalim vozilima još vrši veštačenje.

- Tokom akcije izvršen je pretres 20 objekata na području Subotice, Novog Sada, Sremske Kamenice i Šida i tom prilikom su otkrivene četiri radionice, od čega su dve služile za promenu brojeva na šasijama automobila, a dve za izradu falsifikovane dokumentacije - precizirao je Kovačević.

On je dodao da se među objektima u kojima je izvršen pretres nalaze i tri pravna lica, odnosno preduzeća koja su vršila špediciju ukradenih vozila.

Prema njegovim rečima, deo vozila iz Slovačke prevožen je u Mađarsku, gde su prodavani uz korišćenje falsifikovane dokumentacije izrađene u Srbiji.

- Licima koja su uhapšena na teret se stavljaju krivična dela falsifikovanja, udruživanja radi kriminalne aktivnosti i pranje novca - naveo je Kovačević.

On je pojasnio da je akcija trajala osam meseci i da je pokazala da policije susednih zemalja mogu vrlo efikasno da sarađuju, istakavši da je glavni preduslov za uspeh akcije bilo međusobno poverenje policija tri države i nesmetana razmena informacija.

Zamenik direktora mađarske policije Ištvan Takač naveo je da je akcija počela u februaru i da je za osam meseci dala dobre rezultate.

- Kriminalna grupa, na čijem otkrivanju i uništavanju smo radili, funkcionisala je tako što je u Slovačkoj organizovana grupa koja je imala zadatak da nabavlja vozila, odnosno da ih krade, zadatak grupe u Srbiji je bilo obezbeđivanje falsifikovane dokumentacije i falsifikovanje brojeva šasija vozila, dok je mađarska grupa narucivala vozila i prodavala ih - objasnio je Takač.

U ove tri države u toku je hapšenje osumnjičenih, rekao je on, navodeći da je do sada mađarska policija uhapsila tri lica, pretresla 20 objekata i pronašla šest ukradenih automobila.

Pomoćnik direktora srpske policije Bogoljub Živković zahvalio se kolegama iz Mađarske i Slovačke na efikasnoj saradnji.

- Jedino zajedničkim radom možemo da se borimo protiv prekograničnog kriminala, a ovo je dokaz da dobra saradnja daje i dobre rezultate. Nadam se da će i u budućnosti saradnja naših policija biti tako kvalitetna - rekao je Živković.

Na pitanje o vrednosti ukradenih vozila, predstavnci srpske i mađarske policije nisu mogli da daju konkretan odgovor, ali su kazali da se radi o izuzetno velikoj vrednosti jer su u pitanju vozila visoke klase.

Istaknuto je da podaci nisu konačni i da će broj i uhapšenih i broj zaplenjenih vozila na kraju akcije biti sigurno višestruko veći.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online