Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.05.2010.
17:52
Tanjug A

KPS privela pa pustila radnike "Telekoma"

Kosovska policija pustila je u sredu oko 19 sati petoricu radnika "Telekoma Srbije" koje je privela tri sata ranije na informativni razgovor u stanicu policije u Gračanici, dok su radili na predajniku u selu Badovac pored Gračanice na osposobljavanju fiksne i mobilne telefonije tog preduzeća.

Komandir policijske stanice Bratislav Trajković izjavio je Tanjugu da su radnici bili privedeni prema naredbi Glavnog štaba KPS-a da niko ne sme da se pojavljuje na mestu ili u blizini antenskih stubova "Telekom Srbije" u selu Badovac pored Gračanice.

Ta naredba važi otkako su kosovske vlasti skinule antene i predajnike mobilnih operatera iz Srbije 23. aprila.


Nešto ranije, direktor Telekoma Srbije za Kosovo i Metohiju Ivan Ivanović izjavio je Tanjugu da su oko 16 sati dve patrole kosovske policije prišle radnicima Telekoma u Badovcu, legitimisale ih i naredile im da dođu do policijske stanice.


U znak protesta zbog privođenja petoro radnika Telekoma Srbije u Gračanici, sa dva automobila Hitne pomoći uz sirene, radnici te službe iz Lapljeg Sela i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Gračanici blokiralo je nakratko saobraćaj na putu Priština-Gnjilane kroz Gračanicu, kao i ulaz u lokalnu stanicu kosovske policije.

Privedeni po nalogu Glavnog štaba KPS

 

Pet radnika "Telekoma Srbije" privedeni su danas na informativni razgovor u stanicu policije u Gračanici po nalogu Glavnog štaba KPS-a, potvrdio je komandir policijske stanice Bratislav Trajković. Oni su privedeni jer postoji naredba Glavnog štaba KPS da niko ne sme da se pojavljuje na mestu ili u blizini antenskih stubova "Telekom Srbije" u selu Badovac pored Gračanice, objasnio je Trajković. Ta naredba važi otkako su kosmetske vlasti skinule antene i predajnike mobilnih operatera iz Srbije 23. aprila.


Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju je rekao da radnici "nisu u pritvoru, daju izjave, ali posle konsultacija sa tužiocem znaće se da li će im biti određeno zadržavanje".

Prema njegovim rečima, pet montera je privedeno - jedan od njih je iz Gračanice, a četvorica iz Beograda.


Signal mobilne i fiksne telefonije Telekoma uspostavljen je u utorak uveče na centralnom Kosovu, posle više od 20 dana prekida.

Signal mreže 064 postoji u Gračanici, Lapljem selu, Preocu, Čaglavici, Badovcu, Lipljanu i okolini, preneli su Tanjugu stanovnici tih mesta u centralnom Kosmetu.


Signal mobilne mreže srpskog mobilnog operatera nije podjednake jačine u svim mestima.

Protest Srba zbog privođenja


U znak protesta zbog privođenja pet radnika "Telekoma Srbije" u Gračanici, sa dva automobila Hitne pomoći uz sirene, radnici te službe iz Lapljeg Sela i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Gračanici blokirali su nakratko saobraćaj na putu Priština-Gnjilane kroz Gračanicu, kao i ulaz u lokalnu stanicu kosovske policije. Nakon upozorenja policije da će da pozove pauk vozilo, vozila hitne pomoći su uklonjena sa puta, ali je oko stanice policije u Gračanici ostalo okupljeno oko stotinak Srba koji su čekali da budu pušteni radnici Telekoma.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online