Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Nedelja 06.09.2015.
18:33
Tanjug A

"Činimo sve da oslobodimo bivšeg Đinđićevog telohranitelja iz Libije"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da ministarstvo spoljnih poslova i amabasada Srbije u Tripoliju čine sve što mogu kako bi bivši telohranitelj Zorana Đinđića Srđan Babić, koji je uhapšen u Tripoliju, bio oslobođen.

Tanjug
Situaciju otežava što u Libiji postoje dve vlade: Ivica Dačić

Međutim, prema njegovim slučaj otežava to što se on nalazi u zatvoru u delu Libije koji ne kontroliše zvanična vlada.

- Imajući u vidu da postoje dve vlade sa kojima se održavaju različite veze, to strašno komplikuje slučaj oslobađanja Srđana Babića, jer se on nalazi u zatvoru na strani koju ne kontroliše zvanična libijska vlada - rekao je Dačić.

Kako je naglasio, ambasada Srbije u Tripoliju održava intenzivne kontakte sa predstavnicima nadležnih libijskih institucija, koji bi mogli da pomognu u oslobađanju Babića.

- U stalnom smo kontaktu i sa diplomatskim predstavnicima Austrije i Mađarske, koji ispred Evropske unije posreduju u oslobađanju uhapšenih radnika kompanije Argus - rekao je ministar.

On je podsetio da su vlasti u Tripoliju uhapsile Babića u okviru istrage o radu kompanije "Argus", koja se bavi obezbeđenjem stranih diplomatskih misija i privrednih predstavništava. Dačić je apelovao i na građane Srbije da napuste Libiju i suzdrže se od odlaska u zemlju u kojoj je vlast podeljena, a sukobi su se intenzivirali.

Babić, bivši telohranitelj Zorana Đinđića je radio u Tripoliju kao ekspert te francuske kompanije koja se bavi poslovima fizičkog obezbeđivanja diplomatskih i privrednih misija u Libiji.

Javnosti je poznat i kao čovek koji na jedinom snimku posle atentata na premijera zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi ranjeni premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.09.2015. 18:38
Čim je on Djindjičev,treba ga ostaviti da mu sude jer je garant brlja ko i bivši gazda,
Nedelja 06.09.2015. 19:23
Избрисан и овде мој коментар ??? Е па сада ћу те запослим дебело да не можеш све коментаре да избришеш .СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ .дачићу зашто се не бориш за ослобађање РАТКА МЛАДИЋА .
Nedelja 06.09.2015. 19:23
Избрисан и овде мој коментар ??? Е па сада ћу те запослим дебело да не можеш све коментаре да избришеш .СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ .дачићу зашто се не бориш за ослобађање РАТКА МЛАДИЋА .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online