Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.09.2015.
04:12
Z. Marjanović - Vesti A

Glavom platio hitac na policiju

U pokušaju da uhapse osumnjičenog dilera droge Zorana Markova (38) iz Beograda, policajci iz Gornjeg Milanovca morali su da mu uzvrate paljbu i ubiju ga. To je epilog neuspelog pokušaja hapšenja dilera osumnjičenog da je uzgajao marihuanu.

Z. Marjanović
Zasad marihuane u zabiti Ravne gore

Policija je dobila informaciju da u selu Polom, na obroncima Ravne gore, u zabačenom zaseoku Draškići, postoje dva zasada marihuane. Iz Gornjeg Milanovca krenula je patrola da uhapsi uzgajivača ove droge.

Kako su stigli u zaselak, zatekli su Markova u trenutku dok je zalivao zasade marihuane. On je odmah izvadio oružje i počeo da puca u policiju, koja nije imala drugog izbora već da uzvrati paljbu. Nažalost, od zadobijenih povreda, on je ubrzo preminuo.

Markov je sa još jednom osobom iz Beograda, za kojom policija traga, pre dve godine kupio ovo imanje od Vojislava Draškića iz ovog mesta. Reč je o najzabačenijem delu sela, gde su organizovali proizvodnju droge.

Z. Marjanović
Kampovali pored svog zasada

- Na dva mesta su iskrčili šumu, površine petnaestak ari. Na izvorištu reke Dičine napravili su bazen za vodu, odakle su razvukli cevi do zasada marihuane. Tu su uspostavili i šator u kom su boravili u vreme gajenja zasada. Iznad bivaka nalazile su se ogromne bačve za pripremanje hemijskih preparata neophodnih za gajenje kanabisa. Bili su vrlo organizovani, napravili su fabriku za drogu usred šume, sa po 200 sadnica - nezvanično saznaju "Vesti" iz istrage.

Meštani sela Polom kažu da su čuli pucnjavu, te da su shvatili da se nešto dešava kada su videli veliki broj policajaca i patrolnih kola koji prolaze seoskim putevima.

- Znali smo svi u selu da nije logično da neko kupi imanje u nedođiji, ali nismo ni pretpostavljali da će to biti fabrika za proizvodnju droge - kažu oni za "Vesti".

Z. Marjanović
Pronađene i hemikalije za preradu narkotika

Kako za "Vesti" objašnjavaju meštani sela Polom, od kako su dvojica Beograđana kupila ovo imanje, bilo im je sumnjivo šta rade, ali iz straha nisu smeli ništa da pitaju.

- Ne znamo koliko ih je dolazilo na imanje u džipovima. Mi smo u selu viđali jednog, mislimo da se zove Zoran ili se tako predstavljao. Često je u prodavnicu dolazio po pivo. Taj je ulivao strah, bio je sav istetoviran - dodaju oni, insistirajući na anonimnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online