Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.08.2015.
04:09
A. Vučićević - Vesti A

Molio vozače da povezu bebu

U saobraćajkama na srpskim drumovima stradaju cele porodice, ostaju sirota deca ili roditelji bez dece. Takva tragična sudbina je pogodila i porodicu Vrtača. Prekjuče je kod sela Reljinci, na delu Ibarske magistrale od Ljiga do Rudnika, stradao bračni par Goran (47) i Jadranka Vrtača (40), dok je njihovo dvoje dece, devojčica Vanja od 11 godina i dečak Sava od 15 meseci, teško povređeno. Oni se oporavljaju u Gornjem Milanovcu i van su životne opasnosti.

Tanjug
U saobraćajnim nezgodama često stradaju i cele porodice

Porodica Vrtača vraćala se sa godišnjeg odmora iz crnogorskog letovališta Šušanj. Nesreća se dogodila u prvim jutarnjim časovima kada je automobil marke fijat prešao u suprotnu traku i udario autobus u kojem su bili radnici MUP-a koji su išli na letovanje u Bečiće.

Načelnik Uprave za obrazovanje MUP-a Srbije Aleksandar Đorđević, spasao je petnaestomesečnu bebu. Odmah posle saobraćajke pritrčao je u pomoć unesrećenima i čuo plač deteta. Pokušao je da otvori vrata automobila, a onda je video da se beba nalazi ispod vozila u kanalu.

- Spustio sam se u kanal, uzeo pažljivo dete jer sam se plašio da možda nema neke unutrašnje povrede i odmah izašao na put, tražeći od vozača vozila koja su bila zaustavljena iza autobus da nas prevezu do najbliže zdravstvene ustanove - ispričao je Đorđević.

Ono što je potom doživeo u njemu je izazvalo bes i veliko razočaranje.

- Niko od vozača drugih automobila koji su se tu nalazili nije hteo da nas primi u auto i preveze. Tek je vlasnik šestog automobila pokazao ljudskost, gospodin Ferenc iz Starog Bečeja koji nas je prevezao do Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu. Tokom puta sam strepeo da što pre stignemo i da beba bude dobro. Po dolasku, medicinska ekipa je preuzela dete, i kada sam saznao da je beba dobro, kao otac dvoje dece, bio sam srećan čovek jer sam uspeo da spasim mladi ljudski život - kaže Đorđević, istinski heroj.

Istog dana, kod Pećinaca na auto-putu Beograd-Batrovci, troje ljudi je poginulo, a sedmoro povređeno, kada se kombi hrvatskih registarskih tablica zakucao velikom brzinom u zadnji deo teretnog vozila novopazarskih registarskih tablica. U ovoj nesreći život su izgubili desetogodišnji dečak Zoran Mašić i njegova baka Nedeljka Mašić (63).

Putovale na sahranu i poginule

Tragična sudbina zadesila je protekle nedelje porodicu Bazina iz Beograda. Nakon greške pogrebnog preduzeća, u kojoj je tašta Boža Bazina kremirana jer je zamenjena sa pokojnicom koja ima isto ime i prezime, njegova majka Zora B. i sestra Mirjana M. izgubile su život u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod sela Martinci, kada se u njih zakucao automobil kojim je upravljao turski državljanin. Zora i njena ćerka krenule su iz Hrvatske na sahranu tašte njihovog sina i brata Boža.

Unuci nastradale Mašićeve od 13, 10 i osam godina nalaze se u bolnici u Tiršovoj. Putnici kombija vraćali su se iz Hrvatske, gde su išli da obiđu svoje kuće iz kojih su oni i njihove porodice proterani tokom akcije "Oluja" 1995. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online