Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.05.2015.
19:40
Tanjugspecijalni sud A

Tužilac traži 40 godina zatvora za Šarića: "Nema olakšavajućih okolnosti"

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je Specijalnom sudu u Beogadu da Darka Šarića osudi na maksimalnu kazne zatvora od 30 do 40 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe i krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Tanjug
Otežavajućih okolnosti ima na pretek: Darko Šarić

Maksimalnu kaznu zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić u završnoj reči predložio je sudu da izrekne i ostalim pripadnicima Šarićeve grupe.

Tužilac je istakao da za optužene nema olakšavajućih okolnosti, dok je otežavajućih na pretek.

Ivanić smatra da je tokom suđenja dokazano da su optuženi izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, a to su udruživanje radi vršenja krivičnih dela i stavljanje  u promet oponih droga.

- Radili su sa direktnim umišljajem, bili su naročito uporni u vršenju krivičnih dela bez obzira na sudske postupke koji su se paralelno vodili. Pobude su bile isključivo sticanje enormne finansijske koristi - rekao je Ivanić.

Manje kazne za svedoke saradnike

Takođe je predložio da se svim optuženima koji se brane sa slobode, odredi pritvor.

Tužilac je za svedoke saradnike tražio znatno manje kazne. Tako je predložio da Nebojša Joksović dobije ne više od šest meseci zatvora, Radan Adamović ne duže od deset, dok je za Draška Vukovića tražio ne više od osam meseci.

Suđenje Šariću nastavlja se 27. maja iznošenjem završnih reči optuženih i njihovih branilaca. Nakon što svi kažu šta imaju u završnici, sud će odrediti datum izricanja prvostepene presude.

Ovaj proces koji se vodi po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, od kojih je još njih 14 u bekstvu, počeo je u oktobru 2009. godine hapšenjem prvih osumnjičenih i zaplenom oko dve tone kokaina u Urugvaju, a kasnije je više puta proširen.

Na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, devet je zaključilo sporazum o priznanju krivice, a trojica su dobila status svedoka saradnika. Na optuženičkoj klupi su osim Šarića, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova poternica.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.05.2015. 20:19
Farsa pravosuđa se nastavlja . Za drogu Šarića ne terete ni Urugvaj ni Amerika ni Italija ali ga zato tereti Srbija koja mu NIJE PRONAŠLA ni gram bilo koje droge . To je "dovoljno" za 40 godina robije ? Strašno . Ne branim Šarića ali suditi po narudžbini i bez dokaza je meviđeni zločin .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online