Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.03.2015.
14:38
blic.rs A

Angažovao batinaše da opljačka majku

Petar Malezić (46) zajedno sa još četvoricom saučesnika iz Kruševca, Paraćina I Aleksandrovca, uhapšen je jer se sumnja da je bio organizator grupe koja je prošle subote opljačkala i pretukla njegovu majku Milanku Malezić (65).

Malezići žive u porodičnoj kući u Ulici Stanoja Miletića, u kruševačkom naselju Lazarica, ali nisu u dobrim odnosima. Prošle subote, oko 22 sata, Petar je napustio kuću i otišao u grad a pola sata nakon njegovog izlaska razbojnici su upali u deo kuće u kojem živi Milanka.

Reuters
Žena je devizna penzionerka, koja sa sinom nije imala dobar odnos (Foto: Ilustracija)

- Milanka je devizna penzionerka a nedavno je prodala lokal u Kruševcu. Petar je pretpostavio da novac nije dala u banku već ga je zadržala u kući. Da ne bi sumnja pala na njega u plan je uključio prijatelja koji je okupio kriminalce iz Aleksandrovca i Paraćina sa velikim iskustvom u razbojništvima. Pre nego što je sa sinom pošao u grad isključio je alarm I kamere koje pokrivaju dvorište I kući. – priča naš sagovornik blizak istrazi.

Lopovi su provalili u kuću i palicama napali Milanku. Vezali su joj kanapom ruke i noge, a potom je tukli dok im nije rekla gde su novac i nakit. Da bi spasila živu glavu penzionerka je posle kraćeg mučenja odala skrovište u kojem su pare I nakit. Razbojnici su uzeli 24.500 evra I oko 650 grama zlatnog I srebrnog nakita a nakon njihovog bekstva Milanka se oslobodila kanapa I pozvala policiju I Hitnu pomoć.

Policija je kod M.P. (22) I R.M. (39) iz Paraćina i M.I. (39) iz Aleksandrovca pronašla deo ukradenih deviza ali ne I nakit za koji tvrde da su ga prodali u Bugarskoj.

Pored trojice razbojnika uhapšen je I S.M. (40) iz Kruševca koji ih je povezao sa Malezićem. R. M. i M. I. su nedavno opljačkali menjačnicu i dve trafike u Kruševcu.

Pretpostavlja se da je Petar “tipovao” svoju majku zbog finansijskih problema u kojima se nalazi ali I zbog dugogodišnje netrpeljivosti.

- Milanka ga je rodila mlada, sa 19 godina. Ostavila ga je na čuvanje drugim ljudima I otišla u Nemačku gde je radila do penzije. Novac koji je tamo zaradila iskoristila je da kupi nekoliko lokala koje je rentirala. Priča se da je i sinu naplaćivala zakup lokala preko puta Autobuske stanice. Komunikacija između njih je oduvek bila loša a nije htela ni da ga finansijski pomaže – pričaju komšije Malezića.

Nakon napada Milanka je, zbog podliva I lakših povreda, provela nekoliko dana u kruševačkoj bolnici. Nije bila raspoložena da za novine komentariše činjenicu da je prvoosumnjičeni za pljačku njen sin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online