Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 10.08.2014.
10:53
Telegraf A

Dragana Đurića čuvaju od linča u zatvoru

Draganu Đuriću je dodeljena posebna ćelija kako ga ne bi linčovali drugi zatvorenici, a branioca je dobio po službenoj dužnosti, jer je rekao da nema novca za njega. I svi troškovi odbrane će biti plaćeni iz budžeta države.

Poseban zatvorski tretman za Dragana Đurića
 

Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina koji je mučki ubio Tijanu Jurić (15) smešten je u posebnu ćeliju Okružnog zatvora u Subotici kako ga ne bi linčovali drugi zatvorenici.

- Đuriću je pojačano obezbeđenje, a hrana mu se dostavlja u ćeliju. Takođe, u šetnju će da bude izvođen posebno kako ga neko ne bi napao u zatvorskom krugu. U zatvoru trenutno ima slobodnih mesta, tako da će Đurić verovatno do kraja sudskog postupka biti sam u ćeliji – kaže za Alo izvor blizak istrazi.

Đurić je saslušavan više sati u Višem tužilaštvu u Subotici, gde je takođe priznao zločin, nakon čega je saslušan i kod Biljane Stoparić, sudije Višeg suda u Subotici, koja je usvojila predlog tužioca i odredila mu pritov od 30 dana. On je nakon toga smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Subotici.

S obzirom da je rekao da nema novca za angažovanje advoakata, dodeljen mu je branilac po službenoj dužnosti, a troškovi odbrane će biti plaćeni iz državnog budžeta. Od srede ga brani subotički advokat Dragan Mileusnić, koji je izjavio da nije tražio da zastupa Đurića, već da mu je sud dodelio po službenoj dužnosti.

- U ovom trenutku ne mogu reći ništa što je vezano za saslušanje osumnjičenog Đurića. Nemam njegovo ovlašćenje, a to ne smem da činim na svoju ruku. Profesionalno obavljam svoj posao i tako ću raditi i sada – rekao je advokat i dodao:

- Ne smem da dajem izjave dok traje istražni postupak. Mogu samo da kažem da sam bio prisutan dok je Đurić davao iskaz kod tužioca i sudije za prethodni postupak – istakao je Mileusnić za ove novine.

Na pitanje kako se oseća kao branilac trenutno najomraženije ličnosti u Srbiji, ljubazno je rekao da ne može da odgovori ni na to pitanje jer profesionalno radi svoj posao.

Đurićev advokat je izjavio da se istraga nastavlja i da će biti saslušani svedoci i izvedeni brojni dokazi, kao i da će Đurić biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.08.2014. 11:21
Sto ga nepustite medju ostale zatvorenike nek ga lincuju,neka moli za smrt,a oni nek ga samo muce.
Nedelja 10.08.2014. 12:16
Podvrgnut ili ne psihijatrijskom vještačenju, njega samo treba podvrgnuti uspavljivanjem kao bijesnog psa. Uzaludno trošite pare građana na zatvaranju i liječenju takvih. Potpuno je apsurdno. Smrću takvih nećemo ugasiti da se takvi javljaju ubuduće, ali se radi o ekonomičnosti u više stvari i antiapsurdnosti.
Nedelja 10.08.2014. 13:53
"....Draganu Đuriću je dodeljena posebna ćelija kako ga ne bi linčovali drugi zatvorenici,...." ".....Đuriću je pojačano obezbeđenje, a hrana mu se dostavlja u ćeliju. Takođe, u šetnju će da bude izvođen posebno kako ga neko ne bi napao u zatvorskom krugu....." "...S obzirom da je rekao da nema novca za angažovanje advoakata, dodeljen mu je branilac po službenoj dužnosti, a troškovi odbrane će biti plaćeni iz državnog budžeta...." ДАКЛЕ ОВО ЈЕ ДА НОРМАЛАН ЧОВЈЕК ПРОПЛАЧЕ ОД МУКЕ И БРУКЕ !!! ЧУВАЈУ МОНСТРУМА КАО РИЈЕТКУ ЗВЈЕРКУ.......???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online