Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 30.07.2014.
07:46
K.I. A

Tijana žrtva trgovaca ljudi?

Neverica i strah uvukli su se u stanovnike Bajmoka, malog vojvođanskog mesta pored Subotice. Prošla su četiri dana kako je nestala Tijana Jurić (15), kojoj se u noći između petka i subote gubi trag. Na desetine pripadnika Žandarmerije, policije, dobrovoljaca iz Bajmoka traga za ovom devojčicom, ali osim jedne njene patike starke i veštačkog nokta koji je ispao, drugih tragova nema.

Tijana sa ocem Igorom: Jedini trag patika

Ceo Bajmok i okolina su detaljno pregledani u potrazi za svakim tragom. U potragu su se uključili i policajci iz Mađarske, koji od ponedeljka ujutru pretražuju teren oko granice sa Srbijom. Ono što najviše plaši roditelje nestale devojčice i njene prijatelje je činjenica da se samo nekoliko kilometara od mesta gde je poslednji put viđena, nalazi granični prelaz sa Mađarskom Madaraš.


- Nekoliko stotina metara dalje su i čuveni zeleni prelazi gde se švercuju ljudi i azilanti. Sve je to unelo pometnju i strah među Bajmočane i stanovnike naselja Rate, odakle je nestala devojčica - kažu stanovnici ovog mirnog bačkog mesta.


Strahuje se da možda neke od osoba koje ilegalno prelaze granicu, nije oteo devojčicu i prebacio je u Mađarsku. U subotičkoj policiji su najavili da će se oglasiti povodom ovog slučaja. U međuvremenu desetine Subotičana i drugara nestale Jurićeve otišlo je u Bajmok da je traži, dok su vatrogasci ispraznili jedan jarak sa vodom u blizini mesta gde je nađena njena patika, ali ništa nije nađeno.


Jurićeva, čiji otac Igor Jurić kao golmanski trener radi u Belgiji, nedavno se vratila sa mora. Otišla je u Bajmok, u naselje Rata kod babe i dede. Tamo je sa prijateljima u petak otišla na lokalni turnir u malom fudbalu. Jedan od drugara joj je dao duksericu da se ogrne. Kada se društvo oko ponoći uputilo kući, negde na pola puta Jurićeva se setila da nije prijatelju vratila duksericu i uputila se nazad. Rekla je drugarima da će se kasnije naći na Fejsbuku. Kada se to nije dogodilo i kada se ona posle nekoliko sati nije vratila kući, počela je potraga za devojčicom oko Sportskog centra gde se turnir održao.

Apel oca

Igor Jurić uputio je apel javnosti kako bi mu se pomoglo u pronalasku ćerke.


- Našli smo se u situaciji u koju nijedan roditelj ne bi želeo da se nađe. Apelujem i molim sve ljude koji imaju informacije ili nekakvu dojavu u vezi sa otmicom moje ćerke da se jave na telefon 11600-Astra, organizaciji koja se bavi nestalim osobama. Na sebi je imala belu majicu, svetle farmerke i bele starke - rekao je očajni otac devojčice koja je nedavno završila osnovnu školu i položila malu maturu.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.07.2014. 10:26
" ... otišla na lokalni turnir u malom fudbalu. Jedan od drugara joj je dao duksericu da se ogrne. Kada se društvo oko ponoći uputilo kući, ..." Ja bih sve naše "jako pametne" mlade naterao da pročitaju ovo, Da se ne bi mnogo jogunili kad im roditelji kažu: "Do 22:00 da se vratiš kući!" Hej, pameti! Devojčica posle ponoći sama ide kroz selo! www.flyingjoymaker.com
Sreda 30.07.2014. 07:51
Mislim da su oni što po vojvođanskim selima dolaze sa kamionima i viču - perja, perja, izvidnica kriminalaca. Oni posmatraju, uočavaju navike stanovništa, gde su napuštene kuče, gde su imućniji, stariji ljudi. Neko je znao i kretanje te devojke...
Sreda 30.07.2014. 18:24
Нешто ХИТНО мора да се мјења у друштву, систему и образовању.... Читам ово и подсјети ме текст на случај од прије 3 год о дјевојчици Антонији Билић из ХР за којом су трагали читаву годину ипо!!! Мада свим срцем и душом желим и надам се да је Тијана жива и здрава и да ће се вратити својој породици!!! Ипак ми је ненормално да 12-15 год. цурице су у пола ноћи по кафићима и остају вани до пола ноћи....А родитељи на то се ваде..." па излазе тако сви"...?! У њиховим годинама ја сам морала бити кући у 22 сата....па свиђало се то мени или не !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online