Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 24.05.2014.
04:48
D. Đorđević - Vesti A

Vranje: Fantom pljačka rakije

Za poslednja dva dana počinjene su četiri pljačke u Vranju na identičan način, a lopov je snimljen kamerom u kafani Adria. Radi se o osobi koja je u lokale upadala sa fantomkom na glavi i iznosi sve, od novca do laptopova i televizora. U Vranju su već počele da se šire priče o "fantomu" koji teroriše grad.

Drzak lopov pljačkao šta stigne (Foto:Ilustracija)

Ovaj razbojnik je obio prostorije Srpske radikalne stranke u samom centru Vranja, zatim kiosk Turističke organizacije Vranje, u blizini tamošnje televizije, iz kog je odneo laptop i suvenire.

Potom je obio i kancelarije salona nameštaja "Mladenović" u Vranju, koje se nalaze u tržnom centru u Vranju, a poslednja u nizu je pljačka kafane Adria.

Policija intenzivno traga za drskim lopovom, a snimci bezbednosnih kamera im malo pomažu, jer pljačkaš nosi fantomku. Pošto je veliki broj policajaca iz Vranja angažovan na poplavljenim područjima u Srbiji, pretpostavlja se da lopov koristi ovu situaciju kako bi lakše krao.

Sigurnosne kamere u kafani Adria u takozvanom donjem delu Vranja snimile su maskiranog lopova.

- Vidi se kako obija vrata, ulazi u kafanu i prevrće po stvarima u šanku. Iz novčanika konobara uzeo je oko 2.000 dinara, odneo je laptop sa šanka, nekoliko flaša viskija, dunjevače i ostalih rakija. Nadamo se da će snimak pomoći policiji u identifikaciji iako provalnik nosi fantomku - kaže vlasnik kafane Jovica Mitić.

Ono što je zanimljivo da je drski lopov improvizovao opremu koju koristi kako ne bi ostavljao tragove. Tako je fantomka prevezana dugačkim šalom, dok na jednoj ruci nosi rukavicu, a na drugoj - čarapu. Zbog svega toga policija je na oprezu, jer se pretpostavlja kako će drski lopov nastaviti sa krađama po ovom gradu.

Zapaljena kancelarija narodnog poslanika

Daljem haosu u Vranju juče je doprinelo i paljenje advokatske kancelarije Dragana Nikolića, inače narodnog poslanika SNS-a. U kancelariji koja se nalazi preko puta hotela Vranje, vatra je buknula u petak oko sedam sati ujutru, a vatrogasci su brzo ugasili požar.

- Ja sam u Beogradu na zasedanju Narodne skupštine. Javili su mi da mi je zapaljena kancelarija, odnosno da je kompjuter izgoreo u kom mi se nalaze predmeti klijenata sa sudskom dokumentacijom - kaže Nikolić za "Vesti".

Inače, ovo je poslednja u nizu paljevina u Vranju, a za poslednjih nekoliko godina preko 30 lokala, objekata i automobila je zapaljeno.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.06.2014. 05:49
Žedan čovek,mora nešto da pije,kad voda nije baš po najboljeg kvaliteta u Vranju :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online