Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 26.03.2014.
14:13
Srna A

SMS poruke kao dokaz o švercu kokaina

U beogradskom Specijalnom sudu predstavljeni su dokazi na suđenju pripadnicima grupe Darka Šarića, koju optužnica tereti za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Među dokazima i SMS poruka za koje Tužilaštvo tvrdi da dokazuju dogovore o pretovaru kokaina, nastavljeno suđenje pripadnicima grupe Darka Šarića.

Darko Šarić
 

Tokom trećeg dana suđenja, kome je prisustovao i Šarić, Tužilaštvo je predstavilo tri SMS poruke koje, kako tvrde, predstavljaju dokaz da su okrivljeni Boban Stojiljković i Marko Dabović u Brazilu dogovorali pomoć pri utovaru kokaina.

Na suđenju je predstavljena sadržina tih poruka, a u jednoj od njih koju je, po navodima tužioca, poslao Stojiljković navodi se - "Ukoliko je potrebno da idem na skelu, spreman sam i da idem". Ta poruka, kako tvrdi Tužilaštvo, dokazuje da je Stojiljković uključen u pretovar kokaina sa jahte "Maui" u Urugvaju i da pita da li za to treba još ljudi, prenose beogradski mediji.

Pročitajte još:

* Šarićev advokat traži konkretne dokaze

* ''Nisam kriv, bivša vlast krije lopovluk''
* Darko Šarić uhapšen, prebačen u Srbiju

Advokati okrivljenih, kao i sam Stojiljković, sve su to negirali tvrdeći da je to samo pokušaj Tužilaštva da Stojiljkovića i Dabovića poveže se krivičnim delom, te da za to nema dokaza. Stojiljković je istakao i da je "blago rečeno zaprepašćen onim što je čuo u sudnici i da je reč skela nemoguće povezati sa njim".

Zamenik tužioca naveo je da su Stojiljković i Dabović, prema podacima italijanskih nadležnih organa dobijenih na osnovu zamolnice srpskih kolega, avionom zajedno putovali u Brazil u septembru i oktobru 2009. godine. Dabovićev advokat je to negirao, dok je Stojiljković potvrdio, korigujući svoju izjavu sa prethodnog pretresa da je bio samo jedanput, uz objašnjenje da je drugi put zaboravio jer mu to "nije bilo bitno u životu".

Način pribavljanja SMS poruka advokati su ocenili kao kršenje zakona i nezakonito prisluškivanje, što je Tužilaštvo odbacilo, dodajući da su u tom slučaju u potpunosti poštovani zakoni.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.03.2014. 17:33
Pa to je bruka i sramota ako im se slucaj zasniva sms porukama. Pa de su video snimci, slike... na cemu im se zasniva slucaj bas me interesuje do kraja.
Četvrtak 27.03.2014. 23:03
Osećam da će Malovićka i Homen koštati Srbiju milione, miliona odštete. Na vreme im blokirajte imovinu, da je ne bi otudjili.
Četvrtak 27.03.2014. 07:12
Mozda je neko slao poruke pod tudjim imenom.sve je moguce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online