Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 16.12.2013.
01:15
E. V. A

Padobranac: Vučiću, razneću te eksplozivom!

Smederevska policija uhapsila je Aleksandra Cvetkovića (31), bivšeg padobranskog reprezentativca Srbije, zbog pretnji koje je upućivao vicepremijeru Aleksandru Vučiću.

I ranije mu pretili: Aleksandar Vučić

Osumnjičeni je u više navrata slao poruke na telefone saradnika prvog potpredsednika Vlade u kojima mu je ozbiljno pretio, navodi se u saopštenju policije. Prilikom pretresa njegove kuće policija je pronašla i oduzela više mobilnih telefona i računara na kojima su i pronađene poruke koje je su slate Vučićevim saradnicima.


Premda nije objavljena sadržina tih poruka, iz policijskih izvora se saznaje i kako su glasile neke od njih: "Vučiću kako spavaš?", "Kada se vratiš iz Brisela podmetnuću

"Prazne" i ozbiljne pretnje


Ivan Cvijović iz beogradske policije zadužen je za istragu slučajeva u kojima se putem mejlova ili telefona preti ne samo vrhu države, već i ostalim građanima.


- Upućivanje pretnji i ugrožavanje sigurnosti državnih funkcionera regulisano je zakonom, a pod tim se podrazumevaju i pretnje upućene ne samo političarima, već i osobama iz pravosuđa i novinarima. Ono što je najbitnije jeste lični osećaj oštećenog. Ako se on ne oseća ugrožen pretnjama, onda mi ne možemo da preduzmemo ništa - objašnjava Cvijović.
Ukoliko neko preti, a nikad nije krivično odgovarao, ne poseduje oružje, onda se veruje da su te pretnje "prazne". Međutim, ukoliko je reč o osobi koja ima dosije ili poseduje oružje, onda se one uzimaju ozbiljno. Zbog toga u ovim slučajevima i postoji bezbednosna procena.

14 kilograma eksploziva u SNS i dići ću te u vazduh" i slično.


Da stvar bude gora po Cvetkovića, prilikom hapšenja on je ponavljao pretnje upućene Vučiću. Po isteku policijskog zadržavanja, Cvetković će biti sproveden javnom tužiocu u Smederevu gde ga čeka optužnica.


Aleksandar Cvetković je odranije poznat po problematičnom ponašanju zbog čega je i isključen iz nacionalnog tima, a kap koja je prelila čašu bile su neverovatne neprijatnosti tokom puta na Evropsko prvenstvo u Rusiji u avgustu.


- Izbačen sam iz Vazduhoplovnog saveza Srbije jer sam, prema njihovim rečima, brukao zastavu i grb Srbije jer sam bančio po klubovima u Rusiji na Evropskom prvenstvu. Ocrnjen sam najstrašnije od ljudi iz ekipe, koji su trebali da štite moj interes. Ja sam atomska bomba. Može da se desi da Vlada Srbije padne zbog mene! Dao sam intervju koji sigurno neće biti objavljen. Sto odsto, jer se time ljulja Vlada. Narod stoji iza mene. Iza mene stoji 100.000 navijača Zvezde. Stoji 10.000 motorista, jer i ja vozim motor. Stoji 16.000 traktorista, koji su dve nedelje blokirali ulice Srbije jer su opljačkani - pričao je Cvetković.


Cvetković je navodno uplašen i za svoj život i tvrdi da poseduje dokumenta zbog kojih mu preti velika opasnost.


- Meni je život ugrožen. Možda do petka neću biti živ. Možda ću biti uhapšen. Imam gomilu neoborivih dokaza koje će moj advokat, ukoliko budem ubijen, proslediti

Osvajao medalje


Aleksandar Cvetković je član padobranskog kluba Smederevo i ima mnogo medalja. Ima za sada 2.300 skokova, a postavio je državni i balkanski rekord na najvećoj svetskoj smotri padobranstva u Dubaiju.

evropskim silama jer u Srbiju mora pod hitno da dođe protektorat. Nema drugog rešenja. U medijima se čuje samo glas političara. Gde je glas druge strane? Daj da čujemo Hašima Tačija. Daj vidimo šta taj čovek kaže. Pitanje je dana kada će nastati sveopšti haos u zemlji - navodno je rekao Cvetković.


Aleksandar Cvetković je pre oko dve nedelje posredno kontaktirao "Vesti" kako bi pružio podatke o "jako opasnim stvarima koji se dešavaju u državi". On je preko jednog člana svog padobranskog kluba poslao poruku novinaru "Vesti" da ima podatke koji mogu da sruše Vladu Srbije. Misterioznost i kontakt preko posrednika pravdao je, kako je rečeno "Vestima", strahom za bezbednost jer su u pitanju jako važne ličnosti.

Navodno, on ima podatke o malverzacijama u Rudarskom basenu Kolubara, ali više detalja o svojim saznanjima nije pružio, samo je iznenada prekinuo kontakt s "Vestima".

Hteo da vlada Srbijom


"Dragi prijatelji, ja sam rešio da postanem predsednik Srbije i od danas krećem u svoju predizbornu kampanju! Ne šalim se i mrtav sam ozbiljan! Svoj program ću vam izložiti samo sa jednim jedinim ciljem, a to je da spasem Srbiju od ove politike! Nisam član nijedne stranke, niti ću ikada biti, ne radim ni za jednu organizaciju, ne radim za padobranstvo, ne radim za novac, već radim isključivo za moju osmomesečnu bratanicu Mionu, za sve bebe kolevkama. Za svu dečicu koja nisu zaslužila da preživljavaju bombardovanja, ratove, bedu, nemaštinu i da slušaju bajke ovih političara! Idem do kraja i ne predajem se", poruka je Cvetkovića na Fejsbuk strani Fan klub Aleksandar Cvetković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.12.2013. 07:54
Ovo ponasasnje vlade mi lici na titovo vreme! Na finjaka ti smeste na goli otok ako imas razlicito politicko misljenje.
Ponedeljak 16.12.2013. 08:14
On je tačno ono što je SNS-u trenutno potrebno za prikazivnje ozbiljne borbe - unutrašnji neprijatelj, pošto od spolja su nam već svi veliki prijatelji. Kao da su ga naručili.
Ponedeljak 16.12.2013. 01:24
Овај је дефинитивно луд. Само лудаци могу да воде унапред изгубљене битке.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online