Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 13.10.2012.
21:12
Beta A

Veljović: Moguće rasvetljavanje nekih ubistava u Srbiji

Španska policija je prilikom hapšenja 24 člana kriminalne grupe, među kojima su i brat i supruga Luke Bojovića, zaplenila 500.000 evra, laboratoriju za proizvodnju droge i dokumentaciju koja bi mogla da rasvetli neka ubistva u Srbiji, izjavio je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Direktor policija Milorad Veljović
 

"Zaplenjena dokumentacija može dovesti do rasvetljavanja krivičnih dela na području Srbije koja su izvršena u poslednjih nekoliko godina, pre svega o dvostrukom ubistvu u Ulici Cara Dušana u beogradskoj opštini Zemun. Ali, da ne prejudiciram", rekao je
Veljović televiziji B 92.

U zemunskoj ulici Cara Dušana su 7. septembra 2011. godine ubijeni Danilo Radonjić iz Bara sa prebivalištem u Beogradu i Dženan Ramović iz Podgorice. Oni su bili u "mercedesu" novosadskih tablica.

Veljović je najavio da će uskoro nekoliko policajaca iz Srbije otputovati u Španiju kako bi pregledali dokumentaciju i došli do određenih podataka koji bi mogli da doprinesu rasvetljavanju ubistava u Srbiji.

Španska policija je u četvrtak, 11. oktobra, na Kanarskim ostrvima uhapsila suprugu i brata Luke Bojovića, Barbaru i Nikolu, dok su ostali članovi grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Možemo reći da hapšenje ima indirektne veze sa Lukom Bojovićem, ali krivično-procesno nema nikakve veze sa hapšnjem Bojovića, niti sa procesom koji se protiv njega vodi ili njegovim izručenjem u Srbiju. Podaci se odnose na sasvim novu kriminalnu grupu koja radi na prostoru Španije i šire, a prvenstveno u Las Palmasu", rekao je Veljović.

Istakao je da je to "jedan novi momenat" i ponovio da su uhapšeni osumnjičeni za pranje novca, trgovinu ljudima i drogom.

Upitan o mogućoj povezanosti uhapšene grupe sa Bojovićem, Veljović je odgovorio da je nelogično da uhapšeni supruga i brat Bojovića nemaju sa njim dodirnih tačaka.

"Ali, kao predmet u kojem je procesuiran Luka Bojović ovaj slučaj je sasvim odvojen", rekao je Veljović.

Na pitanje o tokovima novca kriminalne grupe, Veljović je odgovorio da je najveći deo ilegalnih poslova grupa radila na teritoriji Kanarskih ostrva, koja su bila i utočište članova Bojovićeve grupe.

Bojović je u februaru uhapšen u Španiji i Srbija je zatražila njegovo izručenje.

POVEZANE VESTI

Subota 13.10.2012. 22:26
Bilo bi dobro kada bi istraga zaista duboko zahvatila nastanak i razvoj kriminalaca o kojima je rec, narocito i u pravcu utvrdjivanja njihove povezanosti sa nekim ljudima na polozaju u prethodnim vlastima Rep.Srbije, pa i sa vlastima Rep.Crne Gore. Ovde narocito mislim na korumpirane delove vlasti DS u Srbiji, a svakako i na korumpiranu celokupnu vlast Djukanoviceve Crne Gore!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online