Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.07.2012.
18:50
Beta A

Maksa Ćatović osumnjičen za malverzacije

Protiv Makse Ćatovića (62), odgovorne osobe u firmi “Komuna produkcija”, novosadska policija podnela je krivičnu prijavu zbog sumnje da je nenamenski potrošio sredstva namenjena za organizaciju kulturnih manifestacija koje nikada nisu održane, saopšteno je danas u Novom Sadu. Vlasnik "Komune" Maksa Ćatović oštro je danas kritikovao policiju zbog toga što je podnela krivičnu prijavu protiv njega i optužio je za nezakonito ponašanje.

 "Ovo je samo jedna šarada koju nažalost plaćaju građani Srbije": Maksa Ćatović
 

U saopštenju kaže se da se Maksa Ćatović tereti da je nenamenski potrošio novac dobijen od kompanije “Trejler” za deo troškova realizacije projekta “Na lepom plavom Dunavu”, koji nikad nije sproveden, i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist, i za svoje preduzeće i za sebe lično.

On je osumnjičen da je prikrio poslovnu dokumentaciju “Komuna produkcije”, odnosno da je nije učinio dostupnom nadležnim državnim organima.

Maksu Ćatovića (62) krivična prijava tereti za tri krivična dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.

Krivična prijava je podneta i protiv Petra V. (33), zbog sumnje da je nenamenski potrošio 19 miliona dinara iz budžeta Grada Novog Sada, koji su bili namenjeni za dve kulturne manifestacije, “Na lepom plavom Dunavu” i za muzički festival “Janika Balaž”, koje nikada nisu održane.

Petar V. se tereti da je, kao odgovorna osoba u kompaniji “Trejler”, pribavio protivpravnu imovinsku korist za svoje preduzeće od blizu 10 miliona dinara, kao i za privredno društvo “Komuna produkcija”, u iznosu od više od devet miliona dinara.

Ćatović: Nezakonito ponašanje policije

Vlasnik "Komune" Maksut Maksa Ćatović oštro je danas kritikovao policiju zbog toga što je podnela krivičnu prijavu protiv njega i optužio je za nezakonito ponašanje.

"Ovo je samo jedna šarada koju nažalost plaćaju građani Srbije", rekao je Ćatović agenciji Beta i dodao da je ranije podneo prijavu protiv inspektora iz Policijske uprave Novi Sad za nezakonito ponašanje prilikom istrage.

Prema njegovim rečima, policija nije mogla da podnese prijavu, jer je ona već podneta, a jedino je tužilaštvo moglo da je dopuni.

Precizirao je da je pre skoro tri godine krivičnu prijavu podneo gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zbog organizovanja nekih kulturnih manifestacija u vreme nekadašnje gradonačelnice Maje Gojković.

"Tužilaštvo je prihvatilo krivičnu prijavu i naložilo policiji da uradi određene istražne radnje, pa je prijava umesto NN osoba dopunjena imenima konkretnih osoba, uključujući i mene", naveo je Ćatović.

On je naveo da su novosadski policijski inspektori sprovodili istragu i van područja svoje mesne nadleznosti, kao i da su od portira u jednoj zgradi u Novom Sadu tražili da im otključa njegov nedovršeni stan, kako bi proverili da li je on unutra.

"Dokle postupak izlazi van standarda istrage, govori i podatak da su čak išli i u jednu firmu da provere zašto je beskamatno pozajmila pare 'Komuni'", naveo je Ćatović.

On je demantovao i navode policije da muzički festival "Janika Balaž" nije održan i rekao da postoje i televizijski snimci Televizije Vojvodine sa tog festivala.

"A festival 'Na lepom plavom Dunavu' nije održan jer se Pavličić usprotivio promeni termina i tražio od 'Trejler kompanija' da vrati pare, što ovaj nije mogao jer je već 'Komuni' prebacio pare, a 'Komuna' je prebacila pare izvođačima, o čemu postoji uredna dokumentacija", rekao je Ćatović. On je demantovao i navode policije da je "Komuna" uskraćivala podatke prilikom istrage.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online