Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.06.2012.
13:17 >> 13:49h
Beta A

Crnogorski košarkaš oteo fotoreportera "Aloa" zbog Ćeranićke

Kompanija "Ringier Axel Springer" i uredništvo dnevnog lista "Alo" saopštili su danas da je njihovog fotoreportera na zadatku "oteo" crnogorski košarakaški reprezentativac Vladimir Dašić tako što ga je "ugurao u taksi".

Vladimir Dašić

"Tom prilikom uz najgnusnije psovke i direktne pretnje po život fotoreportera, pomenuti Vladimir Dašić je uz neovlašćeno i nasilno legitimisanje prisilio našeg saradnika da snimljeni materijal izbriše i uništi", navodi se u saopštenju kompanije "Ringier Axel Springer".

Kako je navedeno, posle upotrebe sile i izvršene otmice košarkaš Dašić je iz taksi vozila izbacio fotoreportera uz pretnje po ličnu bezbednost i život koje mogu da nastupe ukoliko se fotografije na bilo koji način budu objavile.

Kompanija "Ringier Axel Springer" osudila je otmicu fotoreportera i smatra ponašanje košarkaša "nedopustivim".

"Otmica uz najgnusnije pretnje i najružnije psovke predstavlja flagrantno kršenje prava na slobodu izražavanja koja nužno obuhvata i pravo javnosti da prima informacije o događajima i ličnostima o kojima javnost ima pravo da zna", piše u saopštenju.

Otac košarkaša postiđen


Željko Dašić, otac košarkaša, nije znao šta se dogodilo prethodne noći i bio je neprijatno iznenađen kada je čuo od novinara.


"Zaista sam neprijatno iznenađen. Ja se s njim nisam čuo i jako mi je žao zbog toga što se desilo. Znate, on ima ženu i dete i takve priče mu ne idu prilog da se pojave u novinama", rekao je Željko Dašić i dodao: "Mogu li da vas zamolim da se te slike ne objave", a posle objašnjenja da vandalsko ponašanje njegovog sina nije korektno, on je rekao:
"Razumem vas. Izvinite u moje ime".

Fotoreporter koga je košarkaš uvukao u taksi na zadatku se nalazio sa koleginicom Sanjom Arsić. On je ovako opisao incident.

"Košarkaš me je spazio i odmah je s bratom krenuo da trči za mnom. Sanja i ja smo se razbežali, u jednom trenutku me je Vladimir sustigao, uhvatio me za ruku i zahtevao da mu predam fotoaparat. Pretio je: 'Daj mi da ga sad ne razbijem'. Ja sam mu rekao da ga ne baca, da ću izbrisati fotografije. Bilo je baš neprijatno, on je bio jako drzak. Odjednom me je, dok me je držao za ruku, ubacio u taksi koji ga je čekao. Za to vreme Dašićev brat me je sve vreme vređao. Govorio mi je 'seronjo', 'govno', 'slinavko'. Taksi je krenuo. Sedeo sam s Dašićem na zadnjem sedištu. Kroz glavu mi je odmah proletelo gde je koleginica Sanja i da nije nju neko uhvatio. Vladimir je tada počeo da se pravda, ali i preti: 'Slušaj, nisam ti ja iz te priče. Mene ne zanimaju te pevaljke. Obriši fotografije, jer ako se negde pojave, naći ćemo te i naj****eš!'. Onda je uzviknuo: 'Daj mi ime, nemoj da me slažeš'. U svoj onoj euforiji sam mu rekao ime i pokazao ličnu kartu kako bi video da ne lažem. Kada su videli da sam obrisao sve fotografije, taksi se zaustavio i Vladimir me je izveo iz vozila. Tada mi je još jednom pripretio: 'Opet te upozoravam, ako se slike negde objave, naći ćemo te i naj***o si!'. Ostavili su me na ulici. Tada sam odmah pozvao koleginicu Sanju, koja je me je čekala ispred zgrade. O incidentu smo odmah obevestili urednika i pozvali policiju. Tek tada smo se malo smirili. Sreća da su obrisane fotografije završile u folderu koji je redakcija posebnim kompjuterskim programom mogla da vrati", rekao je fotoreporter.

Kompanija Ringier je zatražila od nadležnih organa da "na svaki mogući način zaštite ugrožene novinare i fotoreportere, sprovedu najhitnije mere u okviru svojih nadležnosti u interesu zaštite prava na slobodu izražavanja i ostvarivanja funkcije medija u demokratskom društvu".

U tekstu koji je objavljen u današnjem izdanju dnevnog lista "Alo" navodi se da je do incidenta došlo kada ja fotoreporter fotografisao košarkaša "kako izlazi iz zgrade pevačice Milane Ćeranić" i da su mediji ranije pisali da su oni "u ljubavnoj vezi". Ona nikada nije navodila ime svog dečka, ali je medijima izjavljivala da je njena "zabranjena" veza završena.

Novinari "Aloa" su posle incidenta pozvali i Milenu Ćeranić za izjavu, ali je ona priliku iskoristila da izvređa novinarku.

"Kada ćete prestati da me više povezujete s tim čovekom. Ja nemam nikakve veze s njim. Nisam neko ko prati njegov život. Ne znam zašto vam treba moj komentar povodom ovoga", rekla je Milena. Na pitanje da li zna šta se desilo ispred njene zgrade, Ćeranićeva je rekla: "Ne znam šta se desilo".


Pošto je drugi put pozvana kako bi demantovala informaciju za koju su Dašić i njegov brat postupcima potvrdili da je tačna, ona je izjavila: "Da li si normalna? Pitam te da li si ti normalna?!" i dodala "Ne znam šta ti nije bilo jasno u mojoj izjavi. Ha ha ha ha. Ne znam kako izgledaš fizički, a pretpostavljam da si, kao i sve druge devojke, ljubomorna na moje bivše momke. Nemoj, kao i druge, da lečiš komplekse na ovaj način. Ja znam da sam poznata i lepa, tako da sam navikla na ovakve stvari. Šta je, je l‘ si ljubomorna na moj život".

POVEZANE VESTI

Subota 02.06.2012. 14:41
Pazi da ne naletiš na nekog hokejaša!
Subota 02.06.2012. 21:40
koliko mora da si glup da zavolis onu cigancuru. Strasno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online