Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.05.2012.
14:46
Večernje novosti A

Simovići spalili Vukojevića iz osvete

Nekadašnji pripadnik "zemunskog klana" Aleksandar Simović, optužen je za bezobzirno ubistvo svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka 3. juna 2006. godine. Prema rečima Tužioca za organizovani kriminal Simović se tereti za krivično delo teško ubistvo, koje je učinio iz bezobzirne osvete.

Nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana" Aleksandra Simovića terete za teško ubistvo
 

Vukojević je, kaže tužilac Miljko Radisavljević, prihvatio da svedoči protiv ostalih pripadnika zemunske grupe što je dovelo do otkrivanja i dokazivanja krivičnih dela koja je vršio "zemunski klan". Tužilaštvo, takođe, smatra da je Aleksandar Simović ubistvo izvršio i iz koristoljublja, jer je hteo da prisvoji deo novca koji se nalazio kod Vukojevića.

Prema optužnici, Aleksandar Simović, koji je kao i njegov stariji brat Miloš, u to vreme bio u bekstvu, zajedno sa Zoranom Povićem Povom i više N. N. lica sačekao je Vukojevića ispred kuće u Zemunu u Ulici Dragana Rakića 16.

KALINIĆ

Ranjeni i uhapšeni Sretko Kalinić ispričao je da je otmica Vukojevića izvedena po nalogu iz zatvora Milorada Ulemeka Legije, kao i da su u tome učestvovali Miloš Simović, Zoran Pović Pova i on sam.

Oni su ga savladali, ubacili u kola i odvezli na auto-put Beograd-Šid, gde mu je Aleksandar Simović zadao više udaraca tupim predmetom u glavu, a potom pucao u njega iz magnuma kalibra 357 i pogodio ga u predelu glave, grudi i vrata. Mrtvog Vukojevića je zapalio i njegovo telo ostavio pored puta. Prilikom te otmice i komešanja koje se dešavalo u automobilu Pović je ranjen, ali su ga ostali prevezli u Urgentni centar gde je preminuo.

Simoviću se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja jer je kod njega u stanu nađen revolver "smit end veson", automatska puška sa municijom, ručna bomba, kao i municija za magnum 357 kojim je izvršeno ubistvo Vukojevića.

Tužilac Radisavljević je rekao da je optužnica protiv Aleksandra Simovića podignuta 13. januara ove godine i da mu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo. Sud je potvrdio optužnicu 24. februara, a za 22. maj je zakazano pripremno ročište u tom procesu.

Aleksandar Simović je uhapšen 25. novembra 2006. godine u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu. Sa njim je tada bila supruga Zorana. Osuđen je na višedecenijske kazne zatvora zbog devet ubistava i tri otmice koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana", kao i zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online